Bufniţele ştiu tainele medicinei tradiţionale şi nu ezită să se ajute atunci când este nevoie. Cam asta reiese din fotografiile realizate zilele trecute de cercetătorul spaniol Jose Luis Ruiz Jimenez, de 44 de ani, în sătucul Calera y Chozas.


Bufniţele mici, după cum le numesc localnicii, au fost surprinse într-un moment de tandreţe, însă din ilustraţii pare că masculul îi face masaj pe spate femelei. Scena pare desprinsă de pe un stâlp totemic indian şi a făcut înconjurul planetei. Femela are un moment de glorie când îşi întoarce capul la 190 de grade şi se uită de jos în sus la masculul ei părând că îl dojeneşte pentru prestaţia lamentabilă.

22-23-peglob-profimedia-0447109118toata.jpg

Un pic mai jos, că am o durere care-mi taie respiraţia

La final, bufniţa micuţă se scutură şi masculul este cât pe ce să cadă de-a berbeleacul. Noroc că şi-a deschis aripile la timp şi a decolat într-un alt copac de unde nu a mai auzit cicăleala partenerei, care este mult mai mare şi mai puternică decât el, pentru că aşa a vrut Mama Natură. A reuşit totuşi să îi intre în graţii după ce a prins un şoricel şi i l-a adus în clonţ, aşa, ca de împăcare.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: