Nu doar noi, oamenii, ne aranjăm frumos de Sărbători. Şi animalele de companie urmează exemplul stăpânilor şi iau cu asalt saloanele de înfrumuseţare. Acolo se bucură de un adevărat răsfăţ – spălat, coafat, curăţat urechile şi împrospătarea respiraţiei. Cele mai „fiţoase” beneficiază de vopsit, coafat, tatuaje şi chiar gheruţe false.


Îţi e greu să-i îngrijeşti cum se cuvine blăniţa animalului de companie? Du-l la salon şi lasă-l pe mâna profesioniştilor. Îl vei lua acasă curăţel, parfumat şi coafat ca „scos din cutie”. Asta dacă vrei ca şi membrul necuvântător al familiei tale să fie frumos şi îngrijit atunci când întâmpină musafirii, de Sărbători. În Bucureşti şi în marile oraşe, astfel de saloane sunt cu duiumul şi oferă servicii pentru toate buzunarele (ale stăpânilor, evident).

La Salon Royal Pets din Bucureşti, un pachet ce include spălat, periat,  coafat, tăiat unghii, curăţat urechi, vidat glande şi împrospătarea respiraţiei costă 69 de lei pentru un animal de talie mică, 79 de lei pentru unul de talie medie şi 99-119 lei pentru un câine de talie mare. Preţul creşte cu câţiva zeci de lei dacă adăugăm tunsul din foarfecă, descâlcirea blăniţei şi un tratament pentru blană.

Salonul Blue Pet oferă şi servicii de vopsit şi susţin că produsele folosite sunt concentrate, cu putere mare de acoperire, iar culoarea e semipermanentă. În plus, pentru cei ocupaţi, au şi serviciul de Pet Taxi, prin care animalul este luat de acasă cu o maşină specială, dus la salon, apoi adus acasă făcut „boboc”. Preţul variază între 50 şi 80 de lei, în funcţie de zonă. Tot aici, un tuns, un masaj şi tăiatul unghiilor unei pisici costă 80 de lei. Se menţionează însă că felinele agresive nu sunt primite.

Cine vrea un tatuaj personalizat, există tot felul de modele şi presupune raderea părului pe suprafaţa astfel „marcată”. Tot la salon, animăluţele se pot răsfăţa cu un masaj al lăbuţelor cu o cremă specială care le protejează de îngheţ şi previne uscarea şi crăparea pielii pe toată perioada sezonului rece. La Puffy Pet, un spălat, uscat, parfumat, masaj, tratament pernuţe, curăţat ochi şi urechi şi tăiat unghiuţe costă între 59 şi 199 lei, în funcţie de mărimea rasei.

Fiţa este şi mai mare la Perfect Pet, unde „domnişoarele” îşi pot pune unghii false. „Sunt disponibile în peste 10 culori vii şi se aplică pe întreaga gheruţă. Rezistă în medie o lună, iar costul unui set pentru toate cele 20 de gheruţe, indiferent de mărime şi culoare, este de 75 de lei, incluzând manopera”, se specifică pe site-ul salonului.

Unghiile false au şi o utilitate, se justifică reprezentanţii salonului: „ajută la eliminarea daunelor prin casă, precum zgâriat mobila, parchetul, îmbrăcămintea, iar animalul e mult mai silenţios atunci când merge”.

Câinele se spală o dată pe lună!


Potrivit medicului veterinar Daniel Lescai, câinele trebuie spălat pe lăbuţe de fiecare dată când îl aduci de afară, ud şi murdar. Baia generală se face o dată pe lună sau când simţi că începe să miroasă urât. „E important să se folosească produse speciale, care nu afectează pielea şi firul de păr. Şi pisicile se pot spăla, dar mai rar. Tot lunar se taie unghiile, dar atenţie să nu-l răneşti!”, spune medicul.

În ceea ce priveşte pieptănatul, rasele cu păr lung trebuie periate zilnic, cele cu păr scurt şi drept mai rar. Pe dinţi, ideal ar fi să-l speli zilnic, iar de două ori pe an să-i faci un detartraj. Ca să fim sinceri, unii oameni nu respectă în cazul lor aceste reguli, prin urmare e greu de crezut că vor avea atâta grijă de animalul de companie.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: