A venit pe lume în noiembrie 2017 şi n-a fost acceptat de mamă. Nu e însă începutul unei poveşti triste, pentru că puiuţul de leu de la Grădina Zoologică din Craiova a avut parte de dragoste. Născut în captivitate, Leon cântărea numai 500 de grame. Felina a fost adoptată imediat de angajaţii Grădinii Zoologice, iar în scurt timp a devenit vedetă pe Facebook.


Leon are acum 4 luni, cântăreşte 20 de kilograme şi este un răsfăţat. Angajaţii Grădinii Zoologice din Craiova au grijă de el ca de ochii din cap şi îl tratează ca pe un copil. Puiul de leu s-a ataşat de “tatăl adop­tiv”, nimeni altul decât administratorul Grădinii Zoologice. Leon a locuit într-o cutie de carton din biroul lui Laurenţiu Păun, în condiţii de carantină. Cum îl vede pe administrator, felina fuge ca din puşcă şi îi sare în braţe.
În noiembrie 2017, la naştere, puiul a fost găsit a doua zi, dimineaţa, de personalul de la Zoo. Micuţul abia mai respira si avea deja hipotermie. A fost pus pe calorifer, gest care, după cum a spus medicul veterinar, i-a salvat viaţa.

Apoi, timp de opt ore, puiul a fost pus pe perfuzii, pentru a i se ridica temperatura, scrie radicraiova.ro.

l26-actu-2-leon2-3col.jpg

Leon a devenit răsfăţatul angajaţilor de la Grădina Zoologică din Craiova

„Leon a fost abandonat de mamă la naştere, ceea ce a reprezentat o mare problemă. Grija noastră cea mai mare a fost să-i asigurăm, cu biberonul, hrana corespunzătoare”, povesteşte, zâmbind, Laurenţiu Păun.

“A fost nevoie apoi să-l supraveghem cu atenţie, din momentul în care a survenit schimbarea de meniu. Leon a trecut deja de la laptele cu vitamine la carnea crudă pe care i-o oferim”, explică, pentru adevarul.ro, administratorul Gădinii Zoologice din Craiova.
Puiul de leu, care a fost imunizat la vârsta de şase săptămâni, e jucăuş şi nu mai resimte lipsa mamei. “Este extrem de cuminte şi îi cunoaşte pe toţi angajaţii. În momentul în care le aude vocea, Leon reacţionează imediat. Se joacă toată ziua şi este perfect sănătos, iar în curând va fi transferat într-un padoc, în apropierea leilor maturi“, adaugă Laurenţiu Păun.
Grădina zoologică din Craiova deţine trei lei adulţi: o femelă şi doi masculi. Cea mai bătrână dintre sălbăticiuni are 25 de ani.

 
 
Loading...