Australia găzduieşte o mare varietate de plante, de păsări, de reptile şi de animale precum cangurii, vombatidele, câinii dingo şi multe altele. Toate sunt deosebite, însă unul este de-a dreptul spectaculos şi te face să te îndrăgosteşti iremediabil de el. Quokka este binecuvântat să îşi poarte zâmbetul pe faţă pentru toată viaţa. Totuşi, veselia de pe chip nu-l protejează de pericolul care îl paşte de ani buni încoace.


 Atât puii, cât şi adulţii quokka sunt jucăuşi, adorabili şi cunoscuţi, nu de multă vreme, ca fiind „cele mai fericite animale din lume‟. Aceste creaturi mici sunt acoperite cu blană scurtă, pufoasă, de culoare maro-cenuşie, au urechi mici şi rotunde, nasuri mici şi negre şi cele mai contagioase zâmbete pregătite în orice moment pentru fotografii. Quokka a fost descoperit prima dată în anii 1600. De fapt, era anul 1696, când Willem de Vlamingh observa în depărtare, întâmplător, un şobolan uriaş. Ba chiar a numit pământul pe care a călcat Insula „Rattennest‟, care înseamnă „cuib de şobolani‟, în olandeză. 

Citește aici mai multe despre verișorul mai mic al cangurului, quokka, animalul care stă la poze și are un zâmbet contagios, dar care este amenințat să dispară pentru totdeauna. 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: