Anul Nou chinezesc începe vineri, 12 februarie 2021 şi se încheie pe 30 ianuarie 2022. Este Anul Bivolului Alb de Metal, iar în noaptea de joi spre vineri chinezii au petrecut Revelionul și au sărbătorit trecerea de la Anul Șobolanului la Anul Bivolului de metal.


Noul an debutează cu Festivalul de primăvară. Acesta începe oficial pe 12 februarie (11 februarie este Revelion) şi se încheie cu Festivalul Lampioanelor pe 26 februarie. Festivalul de primăvară poate dura până la 16 zile, dar numai primele şapte zile sunt considerate sărbători legale (11-17 februarie 2021). China fiind un stat multietnic, modul în care se sărbătorește variază de la o zonă la alta. Un singur lucru este comun, masa de Revelion, adică din ultima zi a anului, numită”masa reîntregirii”

Cum este sărbătorit în China noul an

În prima zi a Noului An, potrivit stirileprotv.ro, oamenii se îmbracă cu haine noi, fac vizite rudelor şi prietenilor sau primesc invitaţi. Ei îşi adresează reciproc “Xin Nian Hao” (“La Mulţi Ani!”). După aceea, oaspeţii sunt invitaţi să servească bomboane, fructe şi ceai. Potrivit stirileprotv.ro, de obicei, până pe 26 februarie orașe întregi erau în sărbătoare și îmbrăcate în lumini colorate. Totuși, având în vedere pandemia, autoritățile au cerut în acest an oamenilor să evite deplasările lungi și ieșirile în stradă pentru parade. În premieră anul acesta a fost adus şi un omagiu pentru luptătorii din prima linie a luptei cu virusul ucigaș. Pe clădiri au fost folosite animații care ilustrează medicii, îmbrăcaţi în combinezoane. Indiferent de zonă însă, noul an este sărbătorit cu efecte vizuale uluitoare, dansuri senzaționale şi piese de teatru.

Pe cine favorizează și ce se poartă în Anul Bivolului de Metal

Potrivit antena3.ro, cei născuţi în Anul Bivolului sunt oameni muncitori, inteligenţi şi pe care te poţi baza, fără să ceară vreodată recunoştinţă. Bărbaţii nativi acestei zodii sunt de încredere şi pun suflet în ceea ce fac, în timp ce femeile sunt calme, dar şi încăpăţânate şi nu se lasă niciodată în voia sorţii. Norocoase anul acesta vor fi culorile roşu, ce reprezinta elementul de foc şi verde, ce semnifica natura.

Ce înseamnă Anul Bivolului de Metal

Fiecare an oriental este sub semnul unuia dintre cele 12 animale ale horoscopului chinez: şobolanul, boul, tigrul, iepurele, dragonul, şarpele, calul, capra, maimuţa, cocoşul, câinele şi porcul. Fiecăruia i se asociază, pe rând şi unul dintre cele cinci elemente fundamentale ale universului: lemnul, focul, pământul, metalul, apa, iar acestea sunt conectate la cinci culori - alb, negru, verde, roşu şi maro. Al doilea animal al zodiacului chinez, boul, denotă munca grea, pozitivitatea şi onestitatea care se vor manifesta la noi toţi în următoarele 12 luni. În China, este considerat un animal de forţă care este asociat cu recolte şi fertilitate, foarte puternic și prețios. Printre altele, se credea că plasarea unei statui metalice a unui bou pe fundul unui râu ar putea preveni inundaţiile. Boul este considerat în tradiția chineză ca un obiect de mare valoare pentru că țăranii de multe ori îşi vindeau boul din gospodărie pentru a plăti educaţia copilului

 

Citiți și

Anul Bivolului de Metal. Ce semnifică animalul în zodiacul chinezesc, dar şi în alte culturi

Legendele din spatele noului an chinezesc – 2021, anul Bivolului de Metal Alb

 

 
 
Loading...