În Horoscopul copiilor, ne propunem să prezentăm părinţilor caracteristicile fundamentale ale zodiei copilul lor şi personalitatea micului nativ. Desigur, un horoscop complet al unui copil se realizează pe baza datelor personale: ziua, luna, anul, ora şi locul de naştere.


Totodată, această prezentare poate fi un ghid pentru părinţi, pentru ca micul nativ să fie îndrumat să-şi dezvolte personalitatea, să-şi pună în valoare talentele şi să devină un model la şcoală şi în relaţiile cu prietenii.  

Copilul Scorpion este  o personalitate puternică

Datorită planetelor Marte şi Pluton care patronează zodia Scorpionului, nativul este de mic o personalitate complexă şi  nonconformistă. El acceptă provocările şi doreşte să găsească soluţii practice, rapide, la problemele care se iveasc în mod neaşteptat. Micul Scorpion priveşte cu multă atenţie reacţiile persoanelor din anturaj- familia, prietenii şi colegii de joacă.

Deseori, el este foarte critic, dar când vrea să afle un secret ştie să-l convingă pe interlocutor să-i mărturisească tot ce-l interesează.    

Micul Scorpion nu se teme de pedepse sau de ameninţări. În  astfel de situaţii, el se revoltă pentru că nu acceptă un tratament sever.

De fapt, copilul Scorpion nu devine foarte flexibil nici atunci când este tratat cu o blândeţe excesivă; în cel mai fericit caz, el va profita de o abordare de acest fel pentru a obţine o favoare.

Părinţii trebuie să-i explice  prin exemple

Deoarece copilul nu reuşeşte să facă o diferenţă între o situaţie morală şi una imorală, părinţii micului Scorpion trebuie să-i explice, prin exemple, ce este un lucru valoros şi moral.  

Deşi este şi ea o personalitate puternică şi susceptibilă, fetiţa Scorpion dă dovadă de flexibilitate, în comparaţie cu băieţelul Scorpion. În acelaşi timp, nici ea nu-şi dezvăluie cu uşurinţă emoţiile, ca şi micuţul Scorpion.

Copilul  Scorpion poate fi un elev eminent

Fiind înzestrat cu o memorie foarte bună şi o inteligenţă pătrunzătoare, micul Scorpion poate deveni un elev eminent. Totul depinde de interesul pe care-l manifestă pentru o materie anume care să-l fascineze şi să-i stimuleze curiozitatea. Dacă un obiect de studiu nu-l pasionează, copilul Scorpion va fi neatent şi dezinteresat pentru a obţine o performanţă şcolară.       

În general, copilul Scorpion va fi preocupat de cercetare şi de studiile care dezvoltă creativitatea şi simţul artistic. Deoarece este dominat de orgoliu, într-o competiţie el se va strădui să fie primul, pentru că detestă să fie „codaş”, adică pe locul doi.       

Îşi alege cu prudenţă prietenii

Micul Scorpion îşi fascinează prietenii de joacă şi colegii de şcoală. Dar este neîncrezător şi secretos în relaţiile interumane. Când vrea să-şi aleagă un prieten, atunci cel care este demn de încrederea lui trebuie să treacă un test de  loialitate. Micul Scopion îşi ajută prietenul ales de câte ori acesta este în impas. Dacă prietenul de suflet îi înşeală aşteptările, Scorpionul  îl va pedepsi aşa cum crede el de cuviinţă. De aceea, părinţii trebuie să vegheze asupra acestui aspect şi să intervină cu mult tact.

Pentru un sport competitiv

Micul Scorpion va practica doar un sport care să-l pasioneze. De aceea, părinţii trebuie să-şi încurajeze copilul să încerce mai multe activităţi sportive, până când va alege activitatea sportivă care i se potriveşte. Pentru că are un spirit competitiv, micului Scorpion i se potriveşte un sport care solicită un contact direct cu adversarul în comparaţie cu sportul de echipă.

Părinţii trebuie să-l înveţe pe copilul lor că în sport poţi să câştigi sau să pierzi, iar la finalul unei competiţii trebuie să-ţi păstrezi cumpătul : să nu te exaltezi sau să te deprimi din această cauză.   

Să-şi valorifice înclinaţiile artistice

Copilul Scorpion este  înzestrat cu intuiţie şi creativitate, iar aceste calităţi pot fi fructificate în diferite domenii, precum coregrafia, dansul, pictura şi sculptura. Părinţii trebuie să-i încurajeze talentul creator ; astfel, copilul lor poate să-şi  valorifice şi această latură a personalităţii. 

Prin tenacitate şi abilitate depăşeşte orice obstacol   

Inteligenţa, vigoarea, voinţa şi intuiţia sunt atuuri care-l ajută pe Micul Scorpion să obţină succese notabile în diferite domenii de activitate. Prin  tenacitate, abilitate şi puterea de a acţiona cu sânge rece, el va depăşi orice obstacol apărut în drumul lui spre ţinta supremă. În acest scop, Scorpionul renunţă de bună voie la momentele de comoditate şi acţionează cu fermitate. De aceea, în carieră se va bucura de un prestigiu profesional de invidiat. Totodată, el reuşeşte să-şi consolideze şi un meritat statut financiar. La maturitate, printre profesioniştii Scorpioni de renume se numără medicii de diferite specialităţi, îndeosebi chirurgi, psihologi şi cercetători. De asemenea, Scorpionul poate deveni şi agent de bursă.      

Punctele sensibile

Copilul Scorpion are o constituţie fizică robustă. Se poate confrunta cu pusee de febră, cu mici accidente, cu dureri de cap.  Din fericire, micul Scorpion se poate recupera destul de repede. 

Fiind un copil curajos, foarte rar micul Scorpion se plânge că este bolnav. La maturitate, Scorpionul are un fizic rezistent. În general, Scorpionii sunt persoane longevive.      

Adolescentul Scorpion, pe Planeta Iubirii

Astrologii consideră că Scorpionul este un nativ erotic. Din adolescenţă, el ştie cum să-şi speculeze farmecul personal şi, de câte ori are prilejul, Scorpionul adolescent îşi manifestă puterea de seducţie. Privirea lui este provocatoare şi convinge că este un îndrăgostit loial. Totuşi, adolescentul Scorpion face o diferenţă certă între iubire şi sex. În iubire, el poate fi o persoană fidelă, dacă îşi alege singur sufletul- pereche. Cu timpul, Scorpionul nu-şi face  probleme dacă are mai multe aventuri; pentru el lucrurile se complică atunci când sentimentele încep să-l domine. În astfel de situaţii, Scorpionul devine gelos, certăreţ şi posesiv. Când  Scorpionul întâlneşte sufletul-pereche, atunci iubirea lui este inedită.      

 
 
Loading...
Citeste tot despre: