Rugăciunile rostite la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Biserica Olari se împlinesc

Ultima actualizare:

    La Biserica Olari se împlinesc rugăciunile rostite cu credințăSursa foto: Click!
La Biserica Olari se împlinesc rugăciunile rostite cu credințăSursa foto: Click!

În rândul credincioșilor, de zeci de ani, s-a dus vestea despre icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Biserica Olari. La această icoană se roagă nu numai credincioșii din Capitală, ci și pelerinii care vin din provincie în București.

De-a lungul anilor, în sfântul lăcaș s-au împlinit rugăciunile celor care au avut probleme grave de sănătate, care s-au confruntat cu necazuri financiare și  s-au despărțit de inima pereche prin destrămarea neașteptată a căsniciei lor. După rugăciunile rostite cu mare credință în sfântul lăcaș, necazurile acestora s-au topit și bucuriile au revenit în viața lor așa cum și-au dorit.

Miraculoasa icoană a Maicii Domnului a fost adusă din Turcia

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, adăpostită în Biserica Olari, a fost adusă în țara noastră în anul 1810, în vremea războiului ruso-turc, de un grup de preoți și călugări refugiați din Mănăstirea Arnachiul din Turcia. Atunci, refugiații au adus în România și alte icoane și obiecte de cult printre care: Icoana Mântuitorului Iisus Hristos, moaștele Sfântului Mucenic Antipa al Pergamului și ale Sfântului Mucenic Mercurie. În anul 1814, preoții care slujeau în acest lăcaș de cult, binecuvântat de puterea divină cu atâtea odoare religioase, au schimbat (ferecătura) îmbrăcămintea de argint a icoanei Maicii Domnului. Pe marginea noului veșmânt religios, confecționat din argint aurit, au fost aliniate 24 de medalioane care înfățișează o parte dintre renumite minuni înfăptuite de Maica Domnului.

Preoții și călugării refugiați au vizitat mai multe biserici din Capitală

 Documentele religioase ale vremii  menționează că preoții și călugării  refugiați, care au venit din Turcia în țara noastră cu aceste odoare religioase, au vizitat mai multe biserici din București. După numeroase investigații, refugiații au considerat că miraculoasele odoare aduse în țara noastră pot fi depuse în această biserică, un loc minunat de închinăciune, unde credincioșii vor primi ajutorul divin de care au mare nevoie. Și, de-a lungul deceniilor, intuița lor s-a împlinit, iar credincioșii care vin aici se bucură de protecția icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului  și a sfinților din sfântul lăcaș.

Biserica Adormirea Maicii Domnului ( Biserica Olari) are două hramuri

Biserica ortodoxă din București Adormirea Maicii Domnului este cunoscută și sub denumirea de Biserica Olari. Sfântul lăcaș este situat pe strada Olari, în apropiere de Calea Moșilor, și are doua hramuri: Adormirea Maicii Domnului, sărbătoare prăznuită în data de 15 august și Sfântul Ierarh Nicolae, hram prăznuit în ziua de 6 decembrie. Biserica Olari este construită în formă de cruce și, de-a lungul timpului, a fost restaurată și repictată.

Denumirea de Olari provine de la cartierul în care a fost zidită biserica

Supranumele bisericii de Olari provine de la cartierul în care a fost zidit lăcașul religios. Denumirea se datorează faptului că în zona respectivă existau mai multe gropi din care olarii scoteau lut, așa cum se menționeză într-un document care datează din anul 1752.  Credincioșii care au nevoie de ajutorul divin sunt așteptați să se roage în Biserica Olari din București, pe strada Olari numărul 2.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net