Tradiţii care atrag norocul la nunta ta

Ultima actualizare:

Suntem în sezonul nunţilor! Viitorii miri aşteaptă cu emoţie cel mai fericit moment din viaţa lor- nunta. Şi pentru ca acest eveniment unic să le aducă noroc, ei se pregătesc nu numai din punct de vedere material.

Pe lângă momentul religios, mirii ţin seama de tradiţiile de familie, fiind convinşi că respectând aceste obiceiuri vor avea o casă de piatră ca-n poveşti.

Românii, ca şi alte popoare, împlinesc pentru fericitul eveniment  acele obiceiuri care au trecut proba timpului şi le-au purtat noroc tinerilor căsătoriţi. Pentru o femeie, ziua nunţii este cea mai importantă din viaţa ei. Mireasa se îmbracă cu haine noi, poartă un obiect împrumutat de la o rudă care a avut o căsnicie fericită, este atentă ce model are verigheta, iar mirele alege pentru buchetul miresei flori norocoase.    

Aşa te pregăteşti pentru nunta ta

Mireasa nu trebuie să poarte perle în ziua nunţii. Respectând acest obicei, ea nu va avea parte de lacrimi în timpul căsniciei.

Pantofii, un accesoriu important

Alegerea pantofilor este foarte importantă. Pentru ca norocul să nu fugă din viaţa miresei, ea nu trebuie să poarte pantofi decupaţi la vârf. Mai mult, în ziua nunţii, miresa nu trebuie să schimbe pantofii. Ea va purta o singură pereche de pantofi albi. Dacă-şi schimbă pantofii pe care i-a purtat la cununia religioasă, tradiţia spune că mireasa va divorţa în curând.   

Dacă mireasa are prietene care vor să se căsătorească, ea trebuie  să scrie numele acestora pe talpa propriilor pantofi, înainte ca ea să ajungă la altar. Însă, mireasa trebuie să aibă grijă să folosească o soluţie care să nu se şteargă, până când miri ies din biserică;  pentru că, dacă se întâmplă acest lucru, prietenele miresei vor avea ghinion în viaţa sentimentală.

De asemenea, în ziua nunţii, mireasa trebuie să poarte în pantof un bănuţ, pentru a avea o căsnicie prosperă. 

Un voal împrumutat aduce noroc

Mirele trebuie să vadă rochia tinerei soţii doar atunci când mireasa  vine în biserică.

Nu este de bun augur, ca mireasa să probeze voalul înainte de ziua nunţii. Dar îi aduce noroc, dacă ea poartă un voal împrumutat de la o rudă sau de la o prietenă care are o căsnicie fericită.

Strănutul alungă energiile negative

Dacă în dimineaţa nunţii o rudă strănută , tinerii vor avea noroc  în căsnicie. Tradiţia spune că zgomotul strănutului va alunga neplăcerile şi certurile din casa noilor căsătoriţi.

Dacă mireasa vrea să aibă autoritate

Din vremuri îndepărtate, se spune că mireasa va avea autoritate în căsnicie, dacă-l calcă pe mire pe picior în timpul slujbei. Gestul trebuie făcut cu discreţie, pentru că superstiţia este cunoscută şi mirele poate să  protesteze. Dacă mireasa n-a reuşit să împlinească acest ritual, dar doreşte cu orice preţ să aibă un cuvânt de spus în căsnicie, atunci ea poate să facă un pas înaintea mirelui când iese din biserică.  

Efectul mistic al oglinzii

Când se îmbracă şi se priveşte în oglindă , mireasa nu trebuie să lase  nici o femeie, nici măcar o domnişoară de onoare, să stea între ea şi oglindă, pentru că nu va avea o căsnicie fericită şi , în final, va divorţa.  

Când mireasa pleacă din casă, trebuie să păşească peste prag cu piciorul drept, să se privească distret în oglindă, fără să se întoarcă din drum, orice s-ar întâmpla.  

 În casa miresei nu trebuie să fie multe oglinzi

Clarvăzătorii susţin că în căminul nostru şi îndeosebi în casa mirilor, trebuie să existe puţine oglinzi, pentru că acestea influenţează în mod negativ existenţa oamenilor  optimişti.

Nu se oferă ceasuri ca dar de nuntă 

Ceasul este un obiect care nu aduce noroc. De aceea nu se oferă tinerilor ca dar de nuntă un ceas, fie că este vorba de un ceas de mână sau de perete. În tradiţiile popoarelor, limbile ceasului numără secundele  şi minutele vieţii, iar în ziua nunţii, ceasul socoteşte timpul rămas până la despărţire.   

Modelul verighetelor atrage norocul sau ghinionul

Dacă verighetele  nu sunt netede, adică au modele cu figurine în relief, mirii vor avea o căsnicie marcadă de dificultăţi. Se spune că strămoşii noştri credeau că dragostea mirilor va fi pură şi veşnică, dacă verighetele sunt netede.  

Întâmplări din ziua nunţii

Dacă în calea nuntaşilor apare un coşar sau o pisică albă , în mod cert, norocul va fi prezent mereu în viaţa tinerilor însurăţei.    

Ploaia anticipează noroc

Dacă plouă când miri pleacă la biserică, nuntaşii trebuie să fie bucuroşi. Prin tradiţie, tinerii însurăţei vor avea mult noroc în viaţă.  

Florile de cală  aduc nefericire în viaţa cuplului

Mirele alege florile pentru cele două buchete din ziua nunţii-pentru mireasă şi pentru naşă.  

Florile de cală, atât de gingaşe, nu aduc noroc; de aceea, nu trebuie să  fie alese pentru buchetul miresei.  În schimb, lăcrămioarele, busuiocul, florile de măr şi iasomia sunt mesagerele norocului.  

Florile din buchetul miresei nu se păstrează în casă după ce se usucă, pentru că atrag nefericirea în familia respectivă.  

Fotografiile de la nuntă sunt benefice dacă...

Fotografiile din ziua celui mai fericit eveniment din viaţa noastră atrag norocul sau... ghinionul. Dacă unul dintre miri se fotografiază singur în ziua nunţii, se spune că mariajul său se va destrăma. Fotografiile în care  mirii sunt veseli şi fericiţi vor influenţa în mod fericit trăinicia acelei familii.   

Un obicei norocos

S-a dovedit că atunci când tinerii căsătoriţi păstrează şi folosesc la evenimente de familie, timp de trei ani, faţa de masă aşternută în ziua nunţii, vor avea o căsătorie prosperă.

image
image
image
image
image
image
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
image
actualitate.net
image
actualitate.net