10.000 de Audi, Porsche şi Touareg retrase de pe piaţă

Ultima actualizare:

    VW Touareg 2014, un model de succes pe segmentul luxFoto: Getty Images
VW Touareg 2014, un model de succes pe segmentul luxFoto: Getty Images

Scandalul Volkswagen continuă: modelele din 2014 şi 2015 au fost măsluite la testele de emisii. La 2 octombrie, constructorul german recunoştea o pierdere de 6,7 miliarde de euro din cauza scandalului. Acum primeşte o nouă lovitură, care ar putea să producă o gaură de peste două miliarde.

10.000 de maşini vândute în 2014 şi 2015 au fost retrase în fabrică. Este vorba de modelele Audi Q6, Porsche Cayenne şi VW Touareg, dotate cu motoare diesel mai mari de 3 litri. La acestea se adaugă un număr încă necunoscut de maşini model 2016 ante-vândute. Motivul retragerii în fabrică este acelaşi ca la modelele de Golf: testele privind emisiile de carbon au fost măsluite. În plus, la aceste modele de lux a fost descoperită o funcţie instalată pe computerul de bord ce permitea „trecerea” maşinilor de testele din SUA.

Descoperirea acestei „hibe” de funcţionare a fost făcută luni, 2 noiembrie, de o echipă de specialişti de la Environmental Protection Agency. Modelele „bolnave” sunt: Touareg 2014, Porsche Cayenne 2015 şi Audi A6 Quattro, A7 Quattro, A8 şi Q5, modele ce vor fi lansate în 2016. Conform specialiştilor, după realizarea testelor, softul instalat pe computerul de bord comută în modul standard de şofat care face ca nivelul de monoxid de azot să crească de nouă ori.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
baza mihail kogalniceanu 02 foto Facebook Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu jpg
image
image
image
image
image
image
Prințul William în noiembrie 2023  foto   GettyImages jpg
eruptie vulcan jpg
bataie bici campanie sibiu jpg
image png
scoala fara elevi jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Mount erebus hg jpg
p 22 Barcelona WC jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net