8 sfaturi ca să-ţi pregăteşti corect maşina pentru primăvară

Ultima actualizare:

    Lichidul de parbriz pe care l-ai folosit iarna trebuie înlocuit cu lichid de parbriz pentru sezonul cald.
Lichidul de parbriz pe care l-ai folosit iarna trebuie înlocuit cu lichid de parbriz pentru sezonul cald.

Dacă în sezonul trecut am echipat maşina cu lopată, saci de nisip, raclete şi anvelope de iarnă, acum este momentul să o pregătim pentru primăvară. Specialistul Click!, Stelian Culcescu, director de service auto, ne-a explicat pas cu pas ce trebuie să facem.

Înlocuieşte ştergătoarele

Pe timpul iernii ştergătoarele se pot uza din cauza temperaturilor foarte scăzute: fie se crapă, fie se rup sau îşi pierd elasticitatea. Dacă ai probleme de acest gen, este indicat să cumperi un set nou de ştergătoare care să facă faţă ploilor care vor veni.

Schimbă uleiul şi filtrul

Uleiul de motor şi filtrul de ulei se schimbă la o anumită perioadă sau la un anumit număr de kilometri parcurşi. Dacă pe timpul iernii maşina a fost folosită la drumuri lungi şi a parcurs mulţi kilometri, atunci este indicat să schimbi uleiul şi filtrul. Pentru sezonul cald este recomandat un ulei cu un grad de vâscozitate mai ridicat.

Verifică plăcuţele de frână

În perioada anotimpului rece, plăcuţele de frână se pot uza. Este indicat să mergi cu maşina într-un service auto autorizat unde se va efectua o verificare amănunţită. Dacă este cazul, schimbă plăcuţele de frână cu unele noi.

Cum scapi de zgârieturi?

În ceea ce priveşte caroseria, experţii recomandă lustruirea acesteia cu ceară specială de cea mai bună calitate. Dacă au apărut zgârieturi pe timpul iernii şi vrei să le repari provizoriu, cumpără creioane speciale pentru mascarea acestora. Apoi, aplică un strat de polish.

Cumpără lichid de parbriz

Lichidul de parbriz pe care l-ai folosit iarna trebuie înlocuit cu lichid de parbriz pentru sezonul cald. Acesta din urmă are proprietăţi antistatice, antiaburire şi anticoroziune.

Spală bine maşina

Recomandat este să apelezi la o spălătorie automată, dotată cu sistem de spălare a şasiului. Acest lucru va ajuta la eliminarea reziduurilor sau a sărurilor care au fost împrăştiate pe şosele în timpul iernii. Sarea poate accelera procesul de ruginire a caroseriei şi poate afecta vopseaua.

La ce echipamente putem renunţa?

Pentru a face economie la carburant, fă curat în portbagaj şi renunţă la obiectele care nu-ţi sunt folositoare: cutii, sticle, ambalaje, pungi etc. Pe lângă acestea trebuie să scoţi din portbagaj sacul cu nisip, lopata, lanţurile antiderapante, racleta şi spray-urile pentru dezgheţ, asta în cazul în care nu le-ai scos deja.

Atenţie la aerul condiţionat!

Înainte de venirea căldurii, ar trebui să verifici dacă instalaţia de aer condiţionat funcţionează la parametri optimi. În cazul în care observi vreo defecţiune, du imediat maşina în service.

Uite ce produse găseşti în magazine!

Vrei să ştii cât te costă lichidul de parbriz, uleiul de motor sau un filtru de aer? Uite ce preţuri am găsit!

Ulei de motor Aral 4L - 56,48 lei

simeon stalpnicul png

Magazin: shoppsider.ro

Ulei de motor pentru autoturismele cu motoare moderne pe benzină, diesel sau turbo diesel.

Lichid pentru parbriz 5 L - între 4-5 lei

simeon stalpnicul png

Lichidul de parbriz pentru vară se comercializează şi la bidon de 5 litri si se găseşte în orice benzinărie, magazin de profil sau hypermarket.

Filtru de aer - 99 lei

simeon stalpnicul png

Magazin: gamamag.ro

Filtru de aer sport universal, produs de Lampa IT, Kit de adaptare.

Preţuri

Înlocuirea ştergătoarelor - între 40-150 lei 6 Verificarea presiunii în anvelope - la anumite service-uri este gratuită, la altele ajunge până la 5 lei 6 Schimbarea uleiului şi a filtrului de aer - 30 lei 6 Schimbarea lichidului de parbriz - gratuit

Chiria pentru depozitarea pneurilor de iarnă - 5 lei/roată pe lună

Verificări electrice - 50-60 lei diagnoza 6 Verificarea generală a maşinii - până la 200 lei

«Protejează vopseaua folosind ceară auto după fiecare spălare»Stelian Culcescu,director service auto PrimatSilver

Pentru a proteja vopseaua maşinii, în primul rând aceasta trebuie spălată cât mai des la o spălătorie auto. Roagă personalul ca după fiecare spălare să folosească o ceară auto de calitate. De asemenea, poţi solicita ca autoturismului tău să i se facă şi un polish auto.

În cazul în care nu te duci des cu maşina la spălătorie, protejează vopseaua folosind o prelată. Aceasta trebuie să fie exact pe mărimea maşinii tale. O altă soluţie ar fi colantarea capotei, a plafonului şi a portbagajului".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net