Ai pus ochii pe maşina visurilor tale dar nu-ţi ajung banii să o înmatriculezi? Linişteşte-te! Click! îţi spune cum să înscrii o maşină în Bulgaria.


Fie că eşti bărbat sau femeie, garantat ai un model preferat de maşină. Poate îţi place maşina vecinului de deasupra şi vrei şi tu o bijuterie pe patru roţi la fel ca a lui. Doar că… vecinul e director de bancă şi pentru el n-a fost scumpă înmatricularea.

Poate îţi place o maşină pe care ai văzut-o în revistele de specialitate. Dar… motorul e mare şi preţul înmatricularii în România are mai multe cifre decât un număr de telefon.

Sau poate vrei să-ţi cumperi maşina preferată din copilărie. Dar… timpul a trecut, maşina s-a învechit şi costurile înmatriculării sunt mai mari decât automobilul în sine. Dacă te identifici cu una dintre situaţiile de mai sus, trebuie neapărat să înveţi cum să înscrii o maşină în Bulgaria.

Firmele care facilitează înmatriculările de maşini în ţara vecină apar ca ciupercile după ploaie. Nici o problemă, atâta timp cât este mai avantajos şi totul e perfect legal. Ofertele pentru servicii complete de înmatriculare variază între 350 şi 700 de euro. Se poate înmatricula orice autovehicul, indiferent de norma de poluare, capacitatea cilindrică sau anul de fabricaţie.

Cum să înscrii o maşină în Bulgaria în cel mai scurt timp

Simplu ca bună ziua. Totul este să porneşti la drum de la primele ore ale dimineţii, cu  aproximativ 500 de euro la purtător. Depinde de modelul maşinii. Dacă motorul e mic, s-ar putea să te întorci şi cu suveniruri sau ceva bănuţi, pe lângă noile plăcuţe de înmatriculare. Nici măcar nu trebuie să ştii bulgară. Mulţi români lucrează în ţara vecină la firme care se ocupă de înmatriculare. Uneori, chiar şi patronul e de-al nostru. El ştie foarte bine cum să înscrii o maşină în Bulgaria. Din asta trăieşte.

În timp ce înmatricularea unei maşini cu motor de peste 5000 cmc costă, în România, cât un sfert de garsonieră, la vecini scapi cu 20 de milioane de lei vechi.

Cum să înscrii o maşină în Bulgaria şi cât scoţi din buzunare

Pentru vehicule cu o putere declarată de până la 120 kW sau cu o capacitate cilindrică de până în 2.500 cmc inclusiv, costurile variază în jurul sumei de 500 de euro.

vw_golf_v_rear_20080123.jpg

cum sa inscrii o masina in bulgaria, pret, timp
Cum să inscrii o maşină în Bulgaria dacă are acelaşi motor cu aceasta din imagine? Cu o sumă cuprinsă între 1300 şi 2100 de lei
foto: autoblog.gr

Pentru vehiculele cu o putere declarată de peste 120 kW exclusiv sau cu o capacitate cilindrică mai mare de 2.500 cmc, preţul se încadrează între 600 şi 700 de euro.

q7-etabeta.jpg

cum sa inscrii o masina in bulgaria pret timp
Poţi înscrie o maşină ca asta cu doar 25 de milioane de lei vechi. Îţi vei aminti cu zâmbetul pe buze de zilele când nu ştiai cum să înscrii o maşină în Bulgaria
foto: autoblog.gr

Cum să înscrii o maşină în Bulgaria. Documente

În costurile specificate mai sus sunt incluse:

 •  documente de proprietate (contract de vânzare cumpărare, factură, bon fiscal) pe numele clientului.
 •  taxele ITP precum şi efectuarea ITP-ului
 •  taxele aferente noilor numere de înmatriculare
 •  asigurarea obligatorie (RCA) precum şi Cartea Verde
 •  impozitul aferent autovehiculului pe un an
 •  vignetă pentru Bulgaria valabilă pe un an
 •  ecotaxa

Tocmai ai învăţat cum să înscrii o maşină în Bulgaria. Iată ce trebuie plătit anual:

În medie, cu 250 Euro ai scăpat până la sfârşitul anului. Potrivit incont.ro, această sumă include:

 •  toate taxele aferente ITP-ului ce se efectuează anual.
 •  asigurarea RCA, Carte Verde
 •  impozit anual aferent anului în curs
 •  rovigneta pentru Bulgaria valabilă un an.

 

 
 
Loading...