Două sedanuri Audi RS7, dintre care unul autonom, s-au întrecut pe o pistă de încercări din nordul Germaniei, iar câştigătorul, la o diferenţă de 5 secunde, a fost cel a cărui tehnologie îi permite să ruleze fără şofer.


În cadrul experimentelor realizate de Audi, divizie a grupului Volkswagen, maşinile autonome pot decide singure cea mai bună soluţie pentru luarea curbelor, în întrecerea cu şoferii. "Harta cu care este dotat automobilul autonom conţine doar marginile din dreapta şi stânga ale pistei. Maşina analizează şi stabileşte direcţia optimă", a declarat Peter Bergmiller, tehnician al Audi, în timpul testului care a avut loc pe o pistă din Oschersleben, la circa 200 de kilometri de Berlin, cu un vehicul numit Bobby, conform mediafax.ro.

audi-rs7-sportback-7.jpg

Audi RS7 Sportback
Audi RS7 Sportback a atins peste 300 de kilometri pe oră
Foto Caradvice.com

Producători auto mari, de la Mercedes-Benz la Tesla Motors, dezvoltă sisteme care să uşureze şofatul vehiculelor, prin capacitatea ca acestea să se parcheze singure şi chiar să preia controlul în timpul circulaţiei în trafic. Audi vrea să arate că maşinile autonome pot să îşi atingă limitele pe pistele de curse şi să convingă astfel autorităţile de reglementare că tehnologia este sigură în lumea reală. "Dacă autorităţile vor permite introducerea funcţiilor pentru conducere autonomă, primele sisteme de conducere asistată ar putea intra pe piaţă în câţiva ani", a spus directorul pentru dezvoltare al Audi, Ulrich Hackenberg, în timpul unei prezentări a tehnologiei.

 
 
Loading...