Deşi vremea este caldă, am trecut deja de jumătatea lunii octombrie. Ştim cu toţii că echiparea maşinii pentru sezonul rece e obligatorie, iar accesoriile pot fi cumpărate încă de pe acum. Reporterii Click! au dat o tură prin magazine şi îţi spun ce produse  găseşti în această perioadă la raft.


Pentru a nu fi luat prin surprindere de capriciile vremii, cumpără de pe acum accesoriile pentru iarnă. Chiar dacă afară e cald, nu ştii niciodată când apar ploile, lapoviţa şi noroaiele. În magazine găseşti: anvelope, lichid de parbriz, raclete, perii, spray-uri antiploaie şi antiaburire, prelate etc.

Spray antiaburire geamuri - Spray-ul antiaburire curăţă şi împiedică aburirea geamurilor şi a parbrizului, previne condensul şi asigură o bună vizibilitate în orice anotimp. Produsele se găsesc în orice magazin de profil, hypermarket-uri şi benzinării.

Spray antiploaie - Produsul este destinat pentru tratarea parbrizului, dar şi a altor părţi componente ale caroseriilor auto. Spray-ul antiploaie creează un strat subţire pe toată suprafaţa tratată. Astfel, apa este eliminată şi nu mai aderă. Mai mult, produsul poate fi folosit şi pe timp de lapoviţă. Spray-ul previne îngheţul apei pe parbriz şi este indispensabil dacă ştergătoarele sunt defecte.

Racletă - Racleta se foloseşte pentru îndepărtarea peliculei de gheaţă de pe geamuri, lunetă şi parbriz. Poţi alege o racletă simplă care te costă în jur de 5 lei sau o racletă cu perie care ajunge până-n 10 lei.

Perie - O perie specială pentru maşină te poate ajuta în orice anotimp însă mai ales pe timp de iarnă. În caz că nu ai deloc sau cea veche s-a deteriorat, este bine să cumperi una nouă de pe acum şi s-o ţii în portbagaj.

Antigel - O sticlă cu antigel nu costă atât de mult încât să fie o problemă s-o cumperi. În magazine a apărut o gamă foarte variată la preţuri diferite. Ai de unde alege!

Soluţie pentru spălat parbrizul - Toamna şi iarna maşina se murdăreşte mult mai repede şi mult mai des. Afară plouă, este lapoviţă, sunt bălţi şi noroaie. Însă, indiferent de condiţiile meteo, parbrizul maşinii tale trebuie să fie curat lună. Pentru asta există o soluţie de curăţat parbrizul specială pentru sezonul rece care nu îngheaţă la temperaturi scăzute.

Prelată - în magazine vei găsi diferite modele de prelate. Dacă nu vei circula foarte des, e recomandat să cumperi una. Astfel, eviţi deteriorarea vopselei şi a altor componenete.


Schimbă uleiul de motor!

Uleiul de motor trebuie să aibă o vâscozitate scăzută. Este indicat ca uleiul să fie suficient de subţire pentru a nu opune rezistenţă pieselor aflate în mişcare dar, în acelaşi timp, trebuie să fie suficient de gros pentru a asigura ungerea corectă.

Dacă nu ai schimbat încă uleiul, ar fi bine să-ţi faci o programare la un service auto.

Pune pneuri de iarnă la 7oC!

Cauciucurile de iarnă se montează pe maşină odată cu răcirea vremii. Ideal ar fi să le schimbăm când temperatura scade sub 70 C.

Dacă eşti surprins de poliţie circulând cu anvelope de vară pe zăpadă, polei sau gheaţă, vei plăti între 9-20 puncte amendă şi ţi se va reţine talonul. Dacă nu ai cumpărat anvelope de iarnă, află că acestea au preţuri diferite, care se încadrează între 200 şi 500 de lei.


 
 
Loading...
Citeste tot despre: