15 noi puncte fixe de control al valabilității rovinietei funcţionează, în prezent, pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din România. Alte opt puncte vor fi montate pe parcursul anului.


Cititoarele de roviniete sunt amplasate în zone în care nu pot fi evitate de conducătorii auto. Prin intermediul noilor puncte de control vor fi înregistrate vehiculele care circulă fără achitarea corespunzătoare a tarifului de utilizare (rovinieta), a anunţat Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR).

De asemenea, în anul 2015, vor mai fi puse în funcțiune încă opt puncte de control a valabilității rovinietei, astfel încât, prin intermediul tuturor acestor mijloace de control, CNADNR va acoperi în mare parte rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi, circulația vehiculelor fără rovinietă valabilă devenind aproape imposibilă.

În acest context, Compania sfătuiește participanții la traficul rutier să verifice, înainte de a utiliza rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi, valabilitatea rovinietei.

Amenda pentru neplata rovinietei este între 250 şi 500 de lei

Pentru a veni în sprijinul lor, CNADNR a pus la dispoziția acestora, la adresa de internet www.cnadnr.ro, Secțiunea Verificare Rovinietă, un instrument prin care se pot verifica și descărca în format pdf informații privind valabilitatea rovinietei, prin introducerea datelor vehiculului (număr de înmatriculare, număr de identificare) și codul de siguranță.

Acest instrument se poate utiliza pentru rovinietele aflate în perioada de valabilitate și nu pentru rovinietele a căror valabilitate a expirat sau pentru rovinietele care urmează să intre în vigoare la o dată ulterioară efectuării verificării pe site.

CNADNR a transmis, la solicitarea Digi24, lista amplasamentelor punctelor fixe de control al rovinietei, puse în funcțiune din 20 ianuarie.

 1. Vrancea – DN23 – localitatea Vulturu
 2. Cluj – DN75 – localitatea Mihai Viteazu
 3. Satu Mare – DN19 – localitatea Decebal
 4. Caraş Severin – DN58 – localitatea Soceni
 5. Maramureş – DN18 – localitatea – Moisei
 6. Dolj – DN56 – localitatea Podari
 7. Dâmboviţa – DN71 – localitatea Ulmi
 8. Prahova – DN72 – localitatea Brătăşanca
 9. Mureş – DN15 – localitatea Sângeorgiu de Mureş
 10. Galaţi – DN26 – localitatea Vînători
 11. Bacău – DN15 – Gîrleni
 12. Neamţ – DN15 – localitatea Călugăreni
 13. Vaslui – DN24 – localitatea Crasna
 14. Vaslui – DN24B – localitatea Râșești
 15. Bihor – DN1 – Oşorhei

Tarifele rovinietei pentru autoturisme sunt:

 • 7 zile – 3 euro
 • 30 de zile – 7 euro
 • 90 de zile – 13 euro
 • 12 luni  - 28 euro
 
 
Loading...
Citeste tot despre: