Uite cum îţi pregăteşti maşina pentru primăvară!

Ultima actualizare:

    Dacă afară temperatura creşte peste 7 grade Celsius, trebuie să montezi pneurile de vară
Dacă afară temperatura creşte peste 7 grade Celsius, trebuie să montezi pneurile de vară

Dacă în sezonul trecut am echipat maşina cu lopată, saci de nisip, raclete şi anvelope de iarnă, acum este momentul să o pregătim pentru primăvară. Uite ce trebuie să facem! 

1. Schimbă pneurile de iarnă cu cele de vară Când temperatura de afară trece constant de 7 grade Celsius, este momentul să schimbi cauciucurile de iarnă cu cele de vară.  Dacă vei circula în continuare cu anvelope de iarnă, aderenţa maşinii va fi mai scăzută, distanţa de frânare va fi mai mare, stabilitatea maşinii va scădea, iar pneurile se vor uza foarte tare. Pentru înlocuirea acestora trebuie să mergi cât mai repede la un service auto.

2. Înlocuieşte ştergătoarele Pe timpul iernii ştergătoarele se pot uza din cauza temperaturilor foarte scăzute: fie se crapă, fie se rup sau îţi pierd elasticitatea. Dacă ai probleme de acest gen este indicat să cumperi un set nou de ştergătoare care să facă faţă ploilor care vor veni.

3. Schimbă uleiul şi filtrul Uleiul de motor şi filtrul de ulei se schimbă la o anumită perioadă sau la un anumit număr de kilometri parcurşi. Dacă pe timpul iernii maşina a fost folosită la drumuri lungi şi a parcurs mulţi kilometri, atunci este indicat să schimbi uleiul şi filtrul. Pentru sezonul cald este recomandat un ulei cu un grad de vâscozitate mai ridicat.

4. Verifică plăcuţele de frânăÎn perioada anotimpului rece, plăcuţele de frână se pot uza. Este indicat să mergi cu maşina într-un service auto autorizat unde se va efectua o verificare amănunţită. Dacă este cazul, schimbă plăcuţele de frână cu unele noi.

5. Cum scapi de zgârieturi? În ceea ce priveşte caroseria, experţii recomandă lustruirea acesteia cu ceară specială de cea mai bună calitate. Dacă au apărut zgârieturi pe timpul iernii şi vrei să le repari provizoriu, cumpără creioane speciale pentru mascarea acestora. Apoi, aplică un strat de polish. Un alt sfat: verifică dacă angajaţii de la spălătoria auto la care îţi duci maşina folosesc detergenţi de calitate. În caz contrar, culoarea caroseriei va deveni din ce în ce mai mată.

6. Cumpără lichid de parbriz Lichidul de parbriz pe care l-ai folosit iarna trebuie înlocuit cu lichid de parbriz pentru sezonul cald. Acesta din urmă are proprietăţi antistatice, antiaburire şi anticoroziune.

7. Spală bine maşinaRecomandat este să apelezi la o spălătorie automată, dotată cu sistem de spălare a şasiului. Acest lucru va ajuta la eliminarea reziduurilor sau a sărurilor care au fost împrăştiate pe şosele în timpul iernii. Sarea poate accelera procesul de ruginire a caroseriei şi poate afecta vopseaua.

8. La ce echipamente putem renunţa?Pentru a face economie la carburant, fă curat în portbagaj şi renunţă la obiectele care nu-ţi sunt folositoare: cutii, sticle, ambalaje, pungi etc. Pe lângă acestea trebuie să scoţi din portbagaj sacul cu nisip, lopata, lanţurile antiderapante, racleta şi spray-urile pentru dezgheţ, asta în cazul în care nu le-ai scos deja.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net