Dacă incluzi des brânza în alimentația ta, ar trebui să știi că faci foarte bine. Potrivit unui studiu publicat recent în ”Jurnalul European de Nutriție”, brânza consumată în cantități mici poate reduce riscul de boli coronariene cu 14%, iar atacul de cord cu 10%.


 

Cum influenţează brânza sănătatea inimii

Conform celor spuse de autorul studiului, cantitatea mare de calciu prezentă în brânză blochează grăsimile saturate care se găsesc în produsele lactate, realizându-se un echilibru nutriţional. Acest lucru se întâmplă numai când brânza este consumată în cantităţi moderate. 
Însă, cu toate că brânza este considerată sănătoasă, ea nu ar trebui mâncată în cantităţi excesive – efectele pozitive pot deveni negative, afectând starea de sănătate. 

Pe lângă brânză, iată ce alte produse sunt bune pentru sănătatea inimii:

Ciocolată neagră

Două cuburi de ciocolată neagră mâncate pe parcursul zilei pot avea influenţă asupra sănătăţii inimii. Ciocolata neagră este sursă importantă de flavonoide, numite polifenoli, care stimulează fluxul sangvin, previne închegarea sângelui şi creşterea tensiunii arteriale. Recomandate sunt 1-2 cuburi de ciocolată neagră (70-80% cacao) pe zi.

Descoperă ce alimente sunt bune pentru sănătatea inimii pe clickpentrufemei.ro. 

 

Brânza, mai sănătoasă decât untul

5 puncte de acupresură şi beneficiile lor

 
Loading...