Te uiți cu invidie la vedetele zilei și te întrebi ce dietă or fi urmat, ca să aibă un corp atât de zvelt? Află că majoritatea aplică niște reguli înainte de a începe o cură, ceea ce ai putea să faci și tu.


1.    Găsește cauza kilogramelor în exces

Cauzele pot fi multiple: schimbarea stilului de viață, alimentația hipercalorică, sedentarismul, tulburările hormonale. Odată ce ai identificat motivul, îți va fi mai ușor să găsești calea pentru a atinge greutatea dorită. 

2.    Fii obiectivă

Nu-ți propune să slăbești rapid într-un timp foarte scurt. Fiecare organism este diferit, iar pierderea în greutate poate fi mai lentă sau mai intensă în funcție de metabolism, de ereditate, de eventualele dezechilibre hormonale.

3.    Alege momentul potrivit

Asigură-te că în săptămânile în care ții cură nu vor interveni evenimente care să te distragă de la țelul tău: vacanțe, petreceri, deplasări de lungă durată etc. 

4.    Fii motivată

Dacă ai ales să faci acest pas, fă-o pentru tine, pentru sănătatea ta și forma fizică pe care ți-o dorești. Înainte de toate, cântărește-te și vezi dacă este chiar necesar să slăbești, calculând Indicele de Masă Corporală.  Acesta se calculează împărțind greutatea (măsurată în kilograme) la pătratul înălțimii tale (înălțimea fiind măsurată în metri). Un IMC între 18,5 si 24,9 indică o greutate normală. 

Află continuarea pe clickpentrufemei.ro!

Slăbește sănătos fără să renunți la dulcuri! Alege ceva dulce fără calorii!

Nutriționistul Mihaela Bilic explică ce sunt îndulcitorii

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: