Scorțișoara este condimentul pe care oamenii l-au folosit de-a lungul timpului în scop medicinal, utilizând-o în realizarea mai multor remedii naturale. Unul dintre ele este apa cu scorțișoară (pudră), care are următoarele beneficii asupra sănătății:


Întăreşte imunitatea

Scorţişoara este sursă importantă de antioxidanţi puternici, cum sunt polifenolii şi proantocianidinele (vitamina P). Aceşti compuşi luptă împotriva daunelor provocate de radicalii liberi în organism. Bea apă cu scorţişoară pentru a întări sistemul imunitar, pentru că scorţişoara are proprietăţi antifungice, antibacteriene şi antivirale care protejează corpul de diverse afecţiuni.

Ameliorează crampele menstruale

Această băutură naturală pe bază de scorţişoară poate fi băută în anumite perioade din lună. Femeile care se confruntă cu crampe în timpul menstruaţiei pot bea un pahar cu apă călduţă şi o lingură scorţişoară pudră, pentru a ameliora durerea. Scorţişoara are proprietăţi analgezice şi anticoagulare, care sunt foarte bune pentru controlul fluxului sănătos şi care previn în mod eficient formarea cheagurilor de sânge.

Află de ce apa cu scorţişoară este bună pentru organism pe clickpentrufemei.ro. 

 

Miere şi scorţişoară: super-remedii pentru sănătate!

Obiceiuri care-ţi subminează tratamentul cu insulină

 
 
Loading...