Dantura ta pare îngălbenită? Asta înseamnă că ori eşti fumătoare, ori consumi multă cafea, ori alimente foarte colorate. Pentru dinţi albi şi strălucitori poţi folosi, pe lângă pasta de dinţi cu efect de albire, şi alte trucuri care chiar funcţionează. Uite ce trebuie să faci!


Spală-te cu bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu ajută la albirea danturii însă trebuie folosit cu moderaţie, pentru a nu deteriora smalţul dinţilor. Presară bicarbonat de sodiu pe periuţă şi curăţă dinţii cu mişcări blânde de sus în jos.

Spală-te cu sare
Şi sarea ajută la albirea dinţilor. Foloseşte sare fină de bucătărie şi procedează ca în cazul bicarbonatului de sodiu. Atenţie să nu-ţi răneşti gingiile!

Foloseşte lămâie
Clăteşte gura după fiecare periaj cu apă în care ai stors o lămâie. Poţi freca dinţii şi cu coajă de lămâie. Atenţie însă! Lămâia este acidă şi, dacă o vei folosi frecvent, îţi vei deteriora smalţul dinţilor.

Foloseşte coajă de portocală
Coaja de portocală nu are aciditatea unei lămâi, aşa că este un remediu de luat în seamă atunci când vine vorba despre dinţi îngălbeniţi de la tutun sau cafea. Curăţă dinţii cu o bucată de coajă de portocală şi vei vedea că, în timp, dantura ta va deveni mai albă şi mai strălucitoare.

Mănâncă căpşune
Căpşunele şi merele sunt fructe pe care ar trebui să le consumi cu încredere ori de câte ori ai ocazia. Este recomandat ca, după fiecare masă, dacă nu te poţi spăla pe dinţi, să consumi un măr ca desert. Mărul curăţă dantura şi o albeşte, înlăturând petele galbene.

Spală-te cu oţet de mere
După ce te-ai spălat pe dinţi cu pastă cu efect de albire, înmoaie periuţa în oţet de mere şi freacă uşor dinţii. Oţetul de mere are proprietăţi antibacteriene dar înlătură cu succes şi petele de tutun, cafea, vin roşu.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: