O relație nu este ușor de întreținut, însă dacă ești cu persoana potrivită, te poate face să te simți în al nouălea cer. Click! îți arată cum să afli dacă tu și partenerul tău de viață sunteți compatibili și dacă relația voastră are șanse de reușită.


1. Aveți interese comune

Chiar dacă în majoritatea relațiilor, membrii unui cuplu nu au totul în comun, este important ca aceștia să împărtășească anumite interese. Indiferent dacă ați căzut de acord să mergeți la un restaurant nou sau dacă vreți să participați împreună la un eveniment social, lucrul cel mai important este să vă explorați interesele comune în contextul relației și să le folosiți pentru a vă apropia cât mai mult unul de celălalt.

2. Aveți valori similare

Este ideal ca tu și partenerul tău să împărțiți aceeași perspectivă asupra vieții. Totuși, dacă se întâmplă să credeți în religii diferite, acest lucru nu înseamnă că relația voastră va eșua. Ceea vă leagă este toleranța și dorința de a vă înțelege reciproc. Important este să găsiți un teritoriu comun, iar acolo unde există diferențe de opinie, să încercați să vedeți lucrurile și din punctul de vedere al partenerului.

3. Vă respectați diferențele

Este foarte rar ca un cuplu să fie de acord în 100% din cazuri. Totuși, în momentele în care nu împărtășiți aceleași opinii, este ideal să fiți respectuoși unul cu celălalt și să stabiliți niște limite, pentru a nu se ajunge la certuri repetate pe baza aceluiași subiect.

4. Vă este dor unul de celălalt atunci când nu sunteți împreună

Deși vechiul proverb „Ochii care nu se văd se uită” sugerează faptul că distanța îndepărtează oamenii unii de ceilalți, majoritatea cuplurilor care trec prin perioade de timp în care nu se pot întâlni au ocazia de a analiza obiectiv relația și de a realiza cât de mult o apreciază. Totuși, acest lucru nu se întâmplă întotdeauna, iar dacă nu-ți este dor de partenerul tău atunci când unul dintre vor este plecat, ar putea fi un semn că nu sunteți compatibili.

5. Certurile vă apropie

Certurile sunt inevitabile într-o relație de cuplu, însă este important să se încheie în termeni civilizați și corecți pentru ambii parteneri. Este evident că ați fost făcuți să fiți împreună atunci când reușiți să rezolvați o ceartă în mod eficient, așa încât efectele acesteia să fie  benefice pentru relația de cuplu. Pe de altă parte, dacă există resentimente la sfârșitul unei discuții în contradictoriu, este posibil ca tu și partenerul tău să vă îndepărtați de-a lungul timpului.

6. Vă ascultați reciproc

Unele dintre cele mai importante lucruri care fac o relație să reziste sunt răbdarea și atenția. Ascultă-ți partenerul de viață cu atenție atunci când vorbiți și arată-i că îl înțelegi. De asemenea, pentru a av ea o relație sănătoasă, este important să îi arăți că îți pasă și că îl susții atunci când vorbește despre problemele lui.

7. Vă înțelegeți bine atunci când călătoriți

Mersul împreună în vacanțe reprezintă un test de rezistență într-o relație. Dacă tu și partenerul tău reușiți să vă înțelegeți chiar și atunci când nu sunteți într-un mediu familiar, înseamnă că sunteți compatibili și pregătiți să începeți o viață împreună.

 

 
 
Loading...