Acum e cel mai bun moment să începi epilarea definitivă

Ultima actualizare:

Te-ai săturat de stresul epilării cu ceară, cu epilatorul sau cu lama de ras? Treci la celălalt nivel şi încearcă epilarea definitivă. Chiar dacă te costă mai mult, după 8-10 şedinţe scapi de părul nedorit, de foliculită şi de iritaţii. Acum, când bronzul din vară s-a mai estompat, când cel puţin o jumătate de an pielea ta va fi ferită de soare, este cel mai bun moment să începi tratamentul.

Epilarea definitivă nu mai e demult un moft, nici un lux. Pe piaţă există tot felul de aparate, de la cele mai sofisticate lasere, IPL-uri, SPL-uri, până la aparate ce pot fi folosite acasă. Sorina Bratu, trainer şi manager Keiko SlimSpa, ne spune care sunt diferenţele între aceste aparate, ce avantaje şi dezavantaje au, ce reguli trebuie să respecţi şi ce aşteptări să îţi faci. 

Sorina Bratu
Sorina Bratu

În ce constă epilarea definitivă

Reprezintă distrugerea zonei germinative a bulbului pilos de către căldura locală puternică emisă de aparat. După şedinţa de epilare, rădăcina firelor este distrusă, iar în decurs de 10-14 zile ele vor fi eliminate din piele. Rezultatele se pot vedea încă de la prima şedinţă, iar tu va trebui să mergi la salon o dată pe lună. După 8-10 şedinţe, părul dispare în proporţie de 80-90%, iar rezultatele sunt permanente. Totuşi, să nu uităm că vorbim despre un ţesut viu şi, mai ales la persoanele tinere, creşterea părului este un fenomen dinamic. Asta înseamnă că, pe parcursul vieţii, pot apărea noi fire de păr, altele decât cele distruse acum. O dată la 6 luni sau o dată pe an va mai trebui să-ţi faci câte o şedinţă de epilare definitivă pentru întreţinere.

De ce se începe toamna

Chiar dacă aparatele de ultimă generaţie sunt astfel concepute încât să permită epilarea şi pe pielea bronzată, vor fi necesare mai multe şedinţe pentru a se ajunge la rezultatele dorite. Pe pielea albă, în schimb, aparatul poate fi setat la o intensitate mai mare, iar rezultatele vor fi mai bune. Astfel, pe perioada tratamentului, e bine să nu te bronzezi, cu atât mai mult cu cât expunerea la soare poate creşte riscul de hiperpigmentări. Astfel, toamna e cel mai bun moment pentru a începe o epilare definitivă. Cel puţin 6 luni de acum încolo hainele îţi vor feri pielea de soare.

Aparatele pentru acasă nu au putere mare, dar îşi pot face treaba
Aparatele pentru acasă nu au putere mare, dar îşi pot face treaba

Ce alegi între IPL, SPL, laser sau aparat pentru acasă

Multe femei cred că epilarea definitivă se face „cu laser”. Ei bine, nu neapărat. Una face laserul, alta fac IPL-ul şi SPL-ul din saloanele de cosmetică. 

  • „IPL (intense pulsed light) este o lumină intens pulsată ce îmbină radiofrecvenţa bipolară cu lumina albă de mai multe lungimi de undă. Terapia acţionează pe melanina de la rădăcina firelor de păr. Se recomandă începerea tratamentului în perioada rece, astfel încât numărul de şedinţe să se finalizeze până la începerea verii, pentru că expunerea la soare sau la solar este interzisă”, explică Sorina Bratu. Terapia IPL nu se recomandă pe pielea închisă, iar pe zonele cu fire de păr albe sau blonde nu sunt rezultate. Există mai multe tipuri de aparate. “Tehnologia a avansat. Spre exemplu, echi-pamentele IPL -Beauty X şi Elite au avantajul că rezolvă şi alte probleme: rejuvenarea pielii, diminuarea cuperozei, reducerea petelor pigmentare prin fragmentarea plăcuţelor de melanină, reducerea acneei prin normalizarea glandelor sebacee”, adaugă expertul.
  • Tot un IPL folosesc şi aparatele de epilare de acasă, numai că puterea lor este mult mai mică decât a celor de la salon. Ele încetinesc creşterea firelor de păr, care se răresc, pielea rămâne fină până la câteva săptămâni, însă dezavantajul este că se încing destul de repede şi riscă să ardă pielea.
  • Potrivit specialistului, SPL este o lumină intens pulsată ce îmbină ultravioletele cu razele infraroşii. Acţionează la nivelul rădăcinii firelor de păr, distrugându-le melanina. „Ca şi în cazul IPL-ului, dezavantajul este că acest tip de epilare nu e permis vara, pe pielea bronzată, iar pe firele de păr albe, blonde sau roşcate nu există rezultate. De asemenea, e o terapie dureroasă, ce nu poate fi tolerată de toată lumea”, spune Sorina Bratu. 
  • Laserul e un fascicul de lumină cu o intensitate foarte mare care pătrunde mai adânc în piele şi are mai multă precizie, lumina fiind absorbită strict de firul de păr. Şi aici există mai multe tipuri de laser. Laserele Alexandrite şi Nd:Yag se folosesc şi pe pielea închisă, dar sunt dureroase. Laserele Dioda au rezultate foarte bune pentru majoritatea firelor de păr de culoare medie şi închisă,iar terapia nu este dureroasă. “Dioda Depilight PRO, spre exemplu, e o nouă tehnologie revoluţionară. Timpul de tratament este mult redus, de la două ore, la 20 de minute pentru picioare, tratamentul nu e dureros, datorită unui triplu sistem de răcire, iar numărul de şedinţe necesare a scăzut considerabil, de la 12-16 la 4-6. Mai mult decât atât, în acest caz tratamentul se poate face pe toate tipurile de piele, în orice perioadă a anului”, adaugă trainerul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
zodii pixabay jpg
1 par alb remedii jpg jpeg
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
horoscop jpeg
1 zodii bani jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net