Lacul de unghii te poate ajuta să ai o manichiură frumoasă, dar, în același timp, folosirea lui pe o perioadă îndelungată de timp poate provoca ruperea și îngălbenirea unghiilor. În plus, poate avea efecte nocive asupra sănătății din cauza unor ingrediente pe care le conține. Află care sunt acestea pentru a le putea evita!


Specificațiile de pe etichetă

Chiar dacă este în culoarea ta preferată lacul de unghii, acesta poate fi toxic dacă conține unul dintre aceste ingrediente: toluen, formaldehidă și dibutil ftalat. Citește eticheta și ai grijă să nu conțină niciunul dintre aceste ingrediente dacă vrei să eviți să îți pui sănătatea în pericol.
Toluenul este un solvent care dă unghiei un aspect neted și ajută culoarea să reziste mai mult timp. Însă din păcate poate afecta sistemul nervos și poate cauza tulburări de reproducere. Poate provoca dureri de cap, stări de leșin și amețeală.

Formaldehida este un gaz incolor care mărește perioada de valabilitate a lacului de unghii. Dacă suferi de alergii, contactul cu această substanță poate duce la dermatite și poate provoca răni la nivelul pielii dacă intră în contact cu aceasta. În cazurile grave poate afecta ritmul cardiac, provocând convulsii.

 

Află mai multe efecte nocive ale lacului de unghii pe clickpentrufemei.ro

 

 

Ai pielea deschisă la culoare? Uite ce ojă poţi folosi!

 

Semne că trebuie să-ți schimbi oja

 
 
Loading...
Citeste tot despre: