Ridurile tind să apară pentru prima dată în jurul ochilor, gurii și pe frunte, deoarece în aceste zone ale feței pielea este mult mai sensibilă. În plus, expunerea tegumentului la soare provoacă leziuni care duc la apariția ridurilor.


Dar, înainte de a opta pentru botox, vezi care pot fi cauzele care provoacă apariția ridurilor. Chiar dacă ridurile apar în urma procesului de îmbătrânire, și alimentația are legătură. Pentru a evita ca ridurile să apară prematur, trebuie să faci anumite schimbări în dieta ta.

Ce cauzează riduri

Pielea este formată din două proteine care funcționează pentru a menține pielea catifelată și fără riduri. Iar frumusețea tegumentului se menține atunci când aceste proteine sunt sănătoase. 

Soarele este unul dintre factorii care duc la apariția prematură a ridurilor, deoarece afectează colagenul, distrugând fibrele structurale de sub piele. Odată ce proteina este afectată, pielea devine mai subțire și sensibilă, ducând la apariția liniillor fine, ridurilor și apoi la îmbătrânire. 

Însă, așa cum am spus mai sus, alimentația este o altă cauză a ridurilor. Așadar, iată care sunt alimentele pe care trebuie să eviți să le mai consumi în exces.

 

Află care sunt alimentele care ne îmbătrânesc pe clickpentrufemei.ro.

 

Cel mai eficient autobronzant preparat în casă

Albirea danturii, unul dintre beneficiile oţetului de mere

 

 
 
Loading...