Unghii care se rup uşor? E cazul să faci unele modificări în îngrijirea lor: înlocuieşte pila de metal cu una de carton, foloseşte acetonă fără... acetonă şi nu le mai tăia colţurile.


Pilă de carton, nu de metal

Presiunea exercitată de unghieră poate duce la crăparea unghiei. Mai ales dacă ai unghii casante, foloseşte pila, pe care o manevrezi doar într-un singur sens, pentru a evita exfolierea.

Alege pila de plastic, de carton sau de lemn, mai blânde decât cea de metal. Când este necesară tăierea unghiilor cu unghiera, fă acest lucru după baie, pentru că unghiile sunt mai moi, iar riscul de a se crăpa este mai mic.

Foloseşte dizolvant fără acetonă

Dacă ai unghii fragile, poţi da vina pe dizolvantul cu acetonă, care, în plus, le şi usucă. Alege dizolvantul fără acetonă, pe bază de uleiuri, care, pe lângă faptul că îţi îndepărtează oja, îţi hidratează unghiile.

De asemenea, alege oja bio, care, chiar dacă este puţin mai scumpă, nu conţine substanţe toxice, prezente în lacurile de unghii obişnuite.

Nu tăia cuticulele!

Pentru că sunt o barieră împotriva bacteriilor, cuticulele nu trebuie să fie tăiate cu forfecuţa, ne sfătuieşte medicul Oana Clătici. Dacă faci asta, te poţi alege cu infecţii ale unghiilor.

Cel mai bine este să le îndepărtezi cu ajutorul unor produse-tratament, pe care le poţi aplica săptămânal. După ce se lasă câteva minute să se înmoaie sub acţiunea cremei, cuticulele se împing uşor cu un beţişor de lemn. 

VEZI AICI ALTE SOLUŢII

Loading...