Deseori neglijate, buzele şi sprâncenele sunt mult mai importante decât crezi, contribuind enorm la aspectul fizic. Dacă eşti în căutarea secretului tinereţii, acesta e! Un studiu recent a demonstrat că persoanele care au un contrast mai mare al trăsăturilor feţei sunt perecepute ca fiind mai tinere.


Buzele şi sprâncenele te întineresc

Într-un studiu publicat în „Frontiers in Psychology”, cercetătorii au analizat fotografiile a 763 de femei nemachiate cu diferite culori ale tenului şi cu vârste cuprinse între 20 şi 80 de ani.

Potrivit studiului care a analizat contrastul dintre caracteristicile feţei, realizat cu ajutorul unui program computerizat, s-a demonstrat că femeile tinere au un contrast facial mai mare, iar femeile mai în vârstă au mai puţin.

Alfel spus, în cazul femeilor mai în vârstă constrastul a scăzut mai ales în zonele din jurul buzelor şi sprâncenelor. Studiul a continuat cu modificarea acestor zone în Photoshop. Apoi, cercetătorii au arătat pozele modificate şi nemodificate unui grup de voluntari, rugaţi să aleagă varianta mai tânără.

Află continuarea pe clickpentrufemei.ro!

Ce formă de sprâncene ţi se potriveşte 

 Simplu şi eficient! Cinci trucuri care te vor ajuta să ai sprâncene perfecte

 
 
Loading...