Nu de puţine ori, doamnele şi domnişoarele au fost tentate să experimenteze culori noi sau look-uri rebele fără să consulte un specialist. Pentru a afla ce culoare de păr ţi se potriveşte trebuie să ţii cont de câteva reguli esenţiale, cum ar fi culoarea pielii şi a ochilor.


Multe femei şi-au dorit la un moment dat în viaţă să fie blonde angelice, roşcate focoase sau brunete rafinate sau măcar şi-au închipuit asta. Trebuie să ştii însă că nu orice culoare ţi se potriveşte şi că trebuie să te orientezi către culorile complementare pielii şi ochilor.

 

Ce culoare de păr ţi se potriveşte pentru pielea deschisă şi ochii căprui deschis

Pentru pielea caldă, de culoare deschisă şi ochii căprui închis, căprui deschis sau verzi, se recomandă culorile deschise precum blond, castaniu deschis cu tonuri de auriu sau roşu şi blondurile bej. Pielea de culoare caldă, cu nuanţe galben-roşiatice şi cu aspect brun-gălbui sau cu reflexe amintind de culoarea cuprului, iar ochii maro închis, verzi sau de culoarea chihlimbrarului: se recomandă culori din categoria celor intense, cu nuanţe închise. Cea mai bună alegere: brun-auriu, în paleta de la mediu până la foarte închis, alună, maro-miere, cupru sau mahon.

 

Ce culoare de păr ţi se potriveşte dacă ai ochi albaştri

Pielea în nuanţe deschise, stinse, reci, roz-bej, sidefiu sau roz deschis şi ochii albaştri, gri-verzi, turcoaz sau gri-albaştri se potrivesc cel mai bine cu vopselele în culori cenuşii sau reci, cum ar fi blond-argintiu, castaniu deschis cu tonuri de galben sau blond platinat. Se pot face, în plus, şuviţe gri deschis sau blond platinat.

 

Ce culoare de păr ţi se potriveşte: Garderoba e importantă!

Înainte de vopsire, analizează-ţi garderoba, pentru a nu avea surpriza să constaţi că ţinutele tale sunt preponderent în nuanţe reci sau doar în nuanţe calde, care ar putea să nu se potrivească noii culori a părului. Fii pregătită să îţi schimbi garderoba şi culorile pentru machiaj în funcţie de noua nuanţă a părului. Cu cât culoarea părului tău e mai închisă, cu atât mai mult te vor avantaja un machiaj intens şi ţesăturile foarte colorate.

Evită să îţi colorezi părul cu mai mult de două nuanţe mai deschis decât culoarea ta naturală. De asemenea, dacă ai pielea palidă, iar părul castaniu închis, sub nici o formă nu opta pentru nuanţele foarte închise. Acestea te vor îmbătrâni.

 

Ce culoare de păr ţi se potriveşte: Nu te face brunetă dacă ai faţa mică!

Culorile închise subţiază, deci este recomandat să fie folosite în jurul feţei pentru persoanele cu faţa mai mare. Culorile deschise, ce dau senzaţia de lărgime, sunt recomandate persoanelor cu faţa mică.

Pentru orice nuanţă de păr ai opta cel mai bine este să o faci după ce te consulţi în prealabil cu un hairstylist care sigur va face pentru tine alegerea cea mai potrivită ţinând cont de regulile de mai sus. 

 
 
Loading...