Ce trebuie să știi despre un deodorant

Ultima actualizare:

    Sursă foto: Pixabay.com
Sursă foto: Pixabay.com

Deodorantul este un produs uimitor, nelipsit din trusa cosmetică, absolut necesar oricărui ritual de îngrijire. Pentru alegerea produsului potrivit, este necesară cunoașterea unor aspecte individuale ale acestui remediu.

Deodorantele sunt produse care elimină mirosul neplăcut. Însă nivelul transpirației și umidității nu este afectat. De regulă, compoziția deodorantelor include fie parfumuri (doar mascând mirosul), fie substanțe bactericide (alcool, triclosan), care suprimă activitatea vitală a bacteriilor ce procesează transpirația umană. Uneori deodorantul este o combinație dintre aditivi aromatici și aditivi antibacterieni.

Efectul deodorantului este pe termen scurt (maxim 6-8 ore) și destul de slab. Adică, este folosit pentru îndepărtarea mirosului, și mai puțin,  a umezelii. Deodorant poate fi aplicat de mai multe ori pe zi.

Există deodorante-antiperspirante, care oferă acțiune dublă. Scopul acestuia este de a limita producția de transpirație în glandele apocrine. Lipsa umezelii în exces elimină riscul apariției mirosului neplăcut, deoarece bacteriile nu au nimic de procesat. Conține săruri de aluminiu și zinc, care pătrund în glandele sudoripare, formând un gel care împiedică apariția transpirației în exces. 

Eficacitatea unui deodorant  https://makeup.ro/categorys/24107/depinde de conținutul de săruri. Un produs cu acțiune de 48 de ore va avea aproximativ 20-25% conținut de săruri. Această doză este absolut sigură pentru piele. Specialiștii recomandă alegerea unui produs fără săruri de aluminiu, parabeni, alcool, dar cu minerale și substanțe de origine naturală (de exemplu, magneziu, calciu, sodiu, clor, bicarbonat), vitamine și panthenol.

O compoziție pe bază de uleiuri esențiale va ajuta la protejarea pielii de mirosurile neplăcute pentru o lungă perioadă de timp, iar adăugarea de extracte antibacteriene va contribui la suprimarea microflorei pielii. Conținutul mare de uleiurile esențiale poate provoca anumite alergii, chiar dacă oferă multiple beneficii. 

Există 3 texturi ale deodorantelor și antiperspirantelor:

  • Texturile sub formă de spray asigură efecte de scurtă durată. În schimb, produsul nu lasă urme pe haine, se usucă repede, iar aroma este persistentă. Spray-urile nu sunt recomandate persoanelor care au probleme cu sistemul respirator, cu pielea sensibilă și alergică. 
  • Deodorantele roll-on sunt considerate ca fiind cele mai populare, grație eficacității. Asigură protecție împotriva transpirației și nu pătează hainele (dacă așteptați până când textura se absoarbe complet). În plus, există diverse compoziții hipoalergenice - fără alcool și parfumuri.
  • Stick-urile asigură o protecție fiabilă, deoarece formează cel mai dens film atunci când sunt aplicate. Astfel, trebuie folosite foarte atent și moderat. Acestea pot lăsa urme inestetice pe haine, de aceea sunt recomandate texturi invizibile. 
  • Intoleranța individuală este cel mai important factor. Evită produsele, ingredientele și aromele care îți pot provoca reacții alergice. Optează pentru un produs cu un conținut mic sau fără alcool, pentru a nu distruge echilibrul microflorei. 
  • Orice antiperspirant trebuie aplicat pe pielea uscată și curată, adică nu imediat după duș. În caz contrar, produsul nu va avea niciun efect. În mod ideal, deodorantul trebuie aplicat la 30-60 de minute după duș, când pielea este complet uscată. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
horoscop jpeg
1 zodii bani jpg jpeg
Drob de miel FOTO Cumvaplace.ro
zodii relaxate jpg
horoscop singuratic pexels jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net