Rolul machiajului este să te facă mai frumoasă, să-ţi scoată în evidenţă ochii, buzele, să-ţi acopere imperfecţiunile şi, nu în ultimul rând, să fie imperceptibil.


Pentru a-şi atinge aceste scopuri, trebuie să fie bine realizat. În caz contrar, rişti să te faci de râs.

Aplici fond de ten pe pielea uscată

Acesta se va vedea prin toate ridurile şi crăpăturile pielii. Femeile cu pielea uscată e bine să o exfolieze o dată pe săptămână şi să folosească zilnic creme hidratante, neapărat înaintea aplicării fondului de ten. 

Acesta trebuie să fie şi el bine ales. Renunţă la cel compact-pudră şi optează pentru unul mai fluid şi mai hidratant.

Ai acelaşi produs din vară

9 din 10 persoane au tenul mai închis cu unul până la patru tonuri vara, comparativ cu sezonul rece.

Fondul de ten care ţi se potrivea atunci poate părea prea închis acum şi se va vedea ca o mască.

Nu te machiezi în ton cu vârsta

O femeie trecută de prima tinereţe ar trebui să-şi schimbe trusa şi stilul de machiaj, sugerează make-up artistul Florina Mărcuţă, şefa unei şcoli de machiaj din Bucureşti. “O doamnă în vârstă, machiată, ne face să ne gândim că şi în tinereţe a fost la fel de cochetă şi de aranjată. Dar acum lucrurile se schimbă puţin. Tenul este mai alb, pigmentat, şi mai lipsit de strălucire. Un ruj de un roşu prea aprins, aşa cum preferă multe bătrâne, nu face decât să le accentueze paloarea. Fardurile prea stridente de verde şi mov nu se potrivesc nici ele cu vârsta înaintată a unei doamne. Sunt de preferat tonurile neutre de crem şi maro, ca în cazul unui machiaj natural de zi, însă fără nuanţele tinereşti de roz”, spune specialistul. De asemenea, dacă în tinereţe pielea era mai fermă, dar cu imperfecţiuni ce necesitau un fond de ten cu putere mare de acoperire, acum e nevoie de un fond de ten mai fluid, care să nu scoată în evidenţă ridurile.  

Uiţi de gât

O regulă de bază este să aplici fondul de ten pe toată faţa, inclusiv pe pleoape, buze, gât şi decolteu, apoi să-l fixezi cu o pudră tanslucidă.

Multe femei îl aplică doar pe zonele cu probleme sau uită de gât. Oricât de bine aleasă ar fi nuanţa lui, tot se va vedea diferenţa. Sfatul specialiştilor citaţi de brightside.me este să întinzi fondul te ten şi în jos, pe gât.

Nu îţi hidratezi buzele

Nişte buze uscate, crăpate, nu pot fi seducătoare. Mai ales când te dai cu ruj.

Trebuie să ştii că şi buzele se exfoliază o dată pe săptămână, e bine să ai mereu la tine un strugurel şi să optezi pentru rujuri hidratante sau glossuri în locul rujurilor mate, rezistente.

Orice linie descendentă îmbătrâneşte faţa

Spre exemplu cea a sprâncenelor. Ai grijă când le conturezi – coada sprâncenelor să nu fie mai jos decât colţul intern, de unde încep.
Fardul de obraz maro, cărămiziu, maturizează
Dacă vrei să fii fresh, proaspătă, îmbujorată, alege farduri roz-piersică. Pe cearcăne, în jurul ochilor, pe pleoape, foloseşte iluminatoare, primere sidefate, care estompează ridurile şi dau luminozitate privirii.

Rujurile prea închise îţi dau cu 10 ani în plus

Mai ales dacă ai buzele subţiri, mai spune Florina Mărcuţă, make-up artist cu numeroase premii la activ. 

„Culoarea închisă înăspreşte trăsăturile. Evită, pe buze, marourile, roşul închis, movul. De asemenea, un contur de buze diferit sau mai închis decât rujul poate să îmbătrânească”, explică specialistul.

Nu-ţi contura excesiv sprâncenele!

Vei avea un aer mai “dur”, aspru. Foloseşte un creion în nuanţa naturală a firelor şi desenează discret conturul.

Loading...
Citeste tot despre: