Condimentele au o influenţă benefică asupra organismului, pentru că stimulează metabolismul şi favorizează scăderea treptată în greutate.

Dacă nu obişnuieşti să mănânci condimentat, consumă-le cumpătat alături de alimente fierte, cum sunt ouăle, legumele sau carnea de pui.

Usturoiul

Datorită alicinei, care se găseşte în usturoi, acesta are meritul de a scădea colesterolul şi de a opri depunerea grăsimilor.

Este bine să nu uiţi că alicina se formează prin zdrobirea usturoiului şi se oxidează rapid. De aceea, odată ce este adăugat în mâncare în timpul fierberii, usturoiul îşi pierde alicina.

Ardeiul iute

Capsaicina este substanţa minune din ardeiul iute, despre care s-a aflat că ajută în regimurile de slăbit. Tot ea îi dă şi iuţimea care te împiedică să-l mănânci în exces.

Din ardeiul iute de Cayenne se prepară piperul cu acelaşi nume. Doar o linguriţă pusă în mâncare reduce cu 25% cantitatea totală de calorii.

Chimenul

Este unul dintre condimentele care dau un gust bun preparatelor şi, în plus, taie pofta de mâncare. Încearcă-i efectul făcând din el propriul tău ceai de slăbit.

Adaugă o linguriţă de chimen la o cană cu apă clocotită. După zece minute strecoară ceaiul. Chimenul îl mai poţi pune în supe. Evită totuşi supele cremă cu multe calorii.
Vezi celelalte condimente care te ajută să slăbești.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: