Statisticile spun că 1 din 4 cupluri divorţează. Jumătate din ei au copii. Cum afectează divorţul copiii? Aceştia dezvoltă probleme emoţionale în copilărie şi la maturitate.


Cum afectează divorţul copiii

Specialiştii trag un semnal de alarmă pentru cuplurile cu copii care vor să divorţeze. Roxana Agafitei este psihoterapeut în cadrul Institutului Traumei. Aceasta ajută părinţii care divorţează să îşi dea seama cum le fac rău copiilor.

Ce impact are despărţirea părinţilor asupra copiilor

  • ”Produce sau accentuează conflictul de loialitate. Îl pune pe copil în poziţia de a alege între mama şi tată. E că şi cum un părinte se îndreaptă către copil încercând să îl convingă că unul e bun şi celălalt nu e bun. Pentru un copil nu are sens lucrul asta!
  • Chiar dacă o arată, chiar dacă nu, copilul simte că doi oameni care sunt într-un conflict, într-o răceală, transmit în primul rând prin corp, prin atitudine, prin expresia facială. Copiii nu sunt uşor de păcălit”, susţine Roxana Agafitei, psihoterapeut în cadrul Institutului Traumei.

Află continuarea pe clickpentrufemei.ro!

Nu ignora aceste semne de la începutul relaţiei voastre! Ele îţi spun dacă veţi rămâne împreună sau veţi sfârşi printr-un divorţ

Acte necesare divorţ. Toate documentele pentru separarea de partenerul tău, în 2019

Loading...