Frigul şi schimbările bruşte de temperatură pot afecta pielea sensibilă a buzelor, ducând la uscarea și crăparea tegumentului. Însă hidratarea buzelor și păstrarea lor catifelate în sezonul rece este o sarcină ușoară, atâta timp cât le îngrijești și folosești produsele potrivite.


Pe lângă consumul necesar de apă pentru hidratare, este important să incluzi în rutina de îngrijire a buzelor produse care conţin ingrediente ca uleiul de argan sau/şi uleiul de nucă de cocos, potrivit experţilor. 

Iată ce trebuie să faci pentru a avea buze catifelate:
Nu-ţi linge buzele

Acest obicei este destul de dăunător pentru sănătatea buzelor, deoarece saliva care rămâne pe buze duce la uscarea pielii. 

Foloseşte ulei de nucă de cocos

Uleiul de nucă de cocos este foarte bun pentru buze, deoarece acţionează ca un hidratant şi previne uscarea şi crăparea buzelor. Pentru un rezultat profund hidratant, este recomandat să aplici ori de câte ori simţi nevoia balsam de buze pe bază de ulei de nucă de cocos, unt de shea sau unt de cacao. Este important ca produsele de înfrumuseţare folosite pentru îngrijire să aibă factor de protecţie solară (SPF), chiar dacă temperaturile sunt scăzute şi soarele este ascuns după nori. 

Descoperă alte trucuri pentru buze catifelate iarna pe clickpentrufemei.ro. 

 

Trucuri pentru buze de invidiat

Buze crăpate? Începe să le tratezi!

 
 
Loading...