Cum să rămâi frumoasă şi după 50 de ani

Ultima actualizare:

De ce unele femei arată la 40 de ani ca la 50, iar altele de 50 juri că nu au mai mult de 40? Contează gena, dar şi modul în care se îngrijesc, cum se machiază, câtă mişcare fac, ce stil alimentar au. Poţi sfida şi tu vârsta din buletin. Specialiştii îţi dezvăluie secretele.

  • Ce ce întâmplă în organismul tău după 50 de ani. Odată cu înaintarea în vârstă, corpul nostru suferă schimbări din toate punctele de vedere. Producţia de colagen scade, pielea îşi pierde din tonus şi elasticitate, metabolismul îşi încetineşte ritmul, scade producţia de hormoni tiroidieni şi, de aici, apare creşterea în greutate. Deşi poate mâncăm la fel ca înainte, cantitativ, începem să depunem grăsime, în special pe abdomen. Masa musculară îşi pierde şi ea din consistenţă, oasele devin mai fragile prin pierderea calciului, apare disconfortul la nivelul coloanei.
  • „Doamnele e bine să înţeleagă faptul că nu mai pot mânca orice, ca la 20 de ani, că nu mai pot scăpa de grăsimea de pe abdomen la fel de uşor, că nu mai pot slăbi doar dacă renunţă la pâine şi zahăr, fiind nevoie şi de sport. Toate aceste schimbări ale organismului, la nivel hormonal şi celular, pot fi amânate dacă avem un stil de viaţă sănătos şi facem mişcare”, spune antrenoarea de kangoo jumps Kinga Sebestyen.

  • Cum trebuie să fie alimentaţia. Încearcă să respecţi cele trei mese ale zilei, la ore fixe. Nu exagera cu gustările între mese. Evită produsele procesate şi zahărul, cu toată pleiada de alimente unde e el ascuns. Consumă legume şi fructe, multe lichide (apă şi ceaiuri neîndulcite), carne slabă (de curcan, pui, peşte, vânat şi fructe de mare), grăsimi bune din fructe oleaginoase crude.
  • „La micul dejun recomand mozzarella, ouă, iaurt, fructe şi legume, cereale. La prânz o supă de pui sau vită cu multe legume, supă de roşii, pui la grătar, carne fiartă, salate de ton, de pui, legume preparare sau crude. Cina trebuie să fie uşoară (o supă, o salată) şi până în ora 19.00. Bea zilnic apă cu lămâie, pentru detoxifiere şi digestie bună, consumă ananas, pentru proprietăţile lui purgative, antiinflamatoare, având efecte remarcabile asupra pielii deoarece menţine crescut nivelul de colagen”, mai spune specialista. 

  • Îngrijirea de zi cu zi, extrem de importantă. Unul dintre cei mai importanţi factori în îngrijirea tenului este demachierea zilnică, dimineaţa şi seara, fie cu apă micelară (pentru femeile care se grăbesc), fie cu un demachiant şi o loţiune tonică adecvată tipului de ten, ne spune Ionela Rusu, specialist micropigmentare în cadrul unui cabinet cosmetic din Constanţa. La fel de important pentru sănătatea şi vitalitatea pielii este exfolierea acesteia o dată pe săptămână. După ce e îndepărtat stratul cornos, pielea devine mai elastică, mai strălucitoare şi implicit mai tânără. Apoi aplică măşti şi creme hidratante, iar dimineaţa nu pleca de acasă fără să te fi dat cu cremă cu factor de protecţie. Nu uita de pielea gâtului! Aceasta este fină, sensibilă şi îţi trădează adevărata vârstă. De obicei, femeile abia când este prea târziu, când pielea şi-a pierdut fermitatea şi au apărut ridurile, realizează că trebuia să fi avut mai multă grijă de această zonă. Că ar fi fost bine să se fi demachiat seara şi pe gât, să fi folosit zilnic cremă cu factor de protecţie şi cremă hidratantă, să fi făcut anumite exerciţii pentru dezvoltarea musculaturii, să fi prevenit apariţia guşii.

Nu exagera cu machiajul! 

Şi la acest capitol e nevoie de schimbări deoarece, odată cu vârsta, tenul îşi pierde prospeţimea, apar ridurile, nici pleoapele nu mai sunt la fel de ferme şi de elastice. Prin urmare, nici machiajul nu mai poate fi ca la 30 de ani. Trebuie să te adaptezi, să ştii să maschezi defectele şi să-ţi scoţi în evidenţă atuurile. „Multe femei, în disperarea lor de a arăta la fel de bine ca înainte, încearcă să compenseze prin machiaj. Prea mult machiaj. Semnele timpului nu se pot ascunde sub o tonă de fond de ten. Dimpotrivă, machiajul încărcat, accentuat, înăspreşte trăsăturile, maturizează”, spune Florina Mărcuţă, make-up artist şi şefa unei şcoli de machiaj din Bucureşti. Fondul de ten trebuie să fie fluid, hidratant, uşor transparent. Unul cu un conţinut mare de pudră încarcă faţa şi accentuează ridurile, mai ales pe cele din jurul ochilor. În ceea ce priveşte nuanţa, dacă ai pete pigmentare evidente, alege un fond de ten între tonul pielii şi cel al petelor. Unul strict în nuanţa pielii ar transforma zona maronie în ceva gri. Pentru pleoape, specia-lista vă mai recomandă să alegeţi farduri mate, în nuanţe calde, şi să le evitaţi pe cele deschise, sidefate, pentru că măresc vizual pleoapa şi scot în evidenţă pliurile. Şi rujurile în nuanţe stridente, închise, trebuie evitate pentru că înăspresc trăsăturile şi îţi dau cu 10 ani în plus.

Coafura trebuie şi ea adaptată vârstei

Vârsta îşi pune amprenta nu doar asupra pielii, ci şi a părului. După vârsta de 50 de ani, el nu mai e la fel de strălucitor, de ondulat şi de sănătos ca înainte. Devine mai tern, îşi pierde din strălucire şi din elasticitate. În primul rând, e bine să aplici frecvent măşti hidratante şi să nu îl agresezi prea mult. Apoi contează două aspecte: culoarea părului şi forma acestuia. Pentru doamnele trecute de 40-50 de ani sunt indicate nuanţele deschise, cât mai naturale, de la blond deschis până la castaniu deschis. Nuanţa părului trebuie să se potrivească cu cea a tenului şi a ochilor. Blondul este chiar indicat dacă ai fire albe. Negrul, în schimb, înăspreşte trăsăturile şi scoate în evidenţă cearcănele, ridurile şi toate alte imperfecţiuni. Nu este indicat părul lung persoanelor trecute de prima tinereţe. Alege mai degrabă tunsori scurte, care dau o atitudine activă, dinamică, şi care întineresc.

image
image
image
image
image
image
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
image
actualitate.net
image
actualitate.net