Câteodată, sarcina se lasă mult așteptată. Alteori, te ia prin surprindere. Și totuși, care sunt principalele simptome precoce ale unei sarcini?


Chiar dacă avalanșa informațiilor pe care le poți citi pe internet sau prin reviste este uriașă, uneori informațiile sunt contradictorii. Pentru a face un pic de lumină în privința principalelor semne ale unei sarcini, am stat de vorbă cu dr. Andreas Vythoulkas, medic obstetrică-ginecologie, specialist în infertilitate. 

Principalul semn timpuriu al unei sarcini este, firește, lipsa menstruației. În plus, a completat dr. Vythoulkas, mai sunt câteva semne timpurii ce anunță sosirea unui nou membru în familie:

Sângerare vaginală

Este cunoscută și ca ”sângerare de implantare” și are loc atunci când ovulul fertilizat se fixează pe uter. Această sângerare nu seamănă cu menstruația, fiind mai deschisă la culoare, durează mai puțin si este într-o cantitate mai mică.

Congestii nazale

Apar de cele mai multe ori în timpul nopții, deși nu există vreun alt simptom că ar putea fi vorba de o banală răceală. Uneori, sunt însoțite și de mici sângerări nazale.

Amețeala

Apariția sarcinii determină de multe ori scăderea tensiunii arteriale și apariția unor stări de amețeală. Tot într-o primă fază a sarcinii, scăderea nivelului de zahăr din sânge poate duce la apariția stării de leșin.

Află continuarea pe clickpentrufemei.ro!

Bătutura care "topește" grăsimea de pe burtă

Cea mai sănătoasă legumă gătită! Ar trebui să o consumi zilnic

 
 
Loading...
Citeste tot despre: