Îţi vine să le mănânci din priviri şi chiar ai putea, dacă ţi se face foame. Buchetele de flori conţin, mai nou, mere, struguri, varză, salată şi ardei. Pot fi oferite în dar sau, dacă eşti mireasă, îţi poţi crea un astfel de buchet.


Sunt moda anului 2019, spun florarii.  Organizatorii de nunţi se întrec, vara aceasta, în idei care mai de care mai originale: decoruri şi locaţii nonconformiste, ţinute inedite, până la buchete de mireasă cu adevărat spectaculoase. Clasicele flori sunt acum înlocuite cu fructe şi legume luate din grădină. „Alegerile variază în funcție de cromatică. Astfel, pe varianta de fructe, cromatica este mai spectaculoasă - roșu, burgund, lila. Se folosesc aici cireșe, struguri, mere mici, prune. Pe cromatica orientată spre natură, cu nuanţe de verde, galben, alb, se pot adăuga frunze de salată, varză ornamentală, broccoli, ardei iute verde, felii de lime. În funcție de locație, buchetul poate avea și ornamente în ton, de la scoici și steluțe de mare, până la pene”, explică Marina Popescu, manager general al unei mari florării online.

Alte domnişoare iubitoare de natură, care îşi fac nunta în aer liber, preferă buchete din spice de grâu, ciulini sau flori de ceapă. “Alegerea elementelor care alcătuiesc un astfel de buchet ţine cont şi de aspecte ce ţin de rezistenţă. De exemplu, macii, bujorii, anemonele sau crinii au sensibilități aparte și nu ar trebui amestecate cu fructe și legume, care rezistă mult mai bine în timp”, adaugă specialistul. Ținute în condiții optime, adică la 16 grade Celsius și o umiditate corespunzătoare, buchetele pot rezista 2-3 săptămâni, în funcție de florile și restul decorațiunilor alese. Preţul unui astfel de buchet porneşte de la 200-250 de lei.

 

Loading...
Citeste tot despre: