Ierburile aromatice au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile antibacteriene, antifungice și antiinflamatoare pe care le au. De cele mai multe ori erau utilizate în scopuri medicinale, pentru a trata și preveni diverse afecțiuni.


 

Ierburile aromatice pot fi consumate sub orice formă, deoarece ele nu au efecte negative. De fapt, există câteva ierburi aromatice care nu ar trebui să-ţi lipsească din dietă, şi anume:

Pătrunjelul

 

Pătrunjelul este foarte bun pentru combaterea durerii cauzate de rinichi, prevenind în acelaşi timp constipaţia şi respiraţia urât mirositoare. Poţi include pătrujelul în orice reţetă de mâncare - chiar şi în omletă, orez, ciorbă.

Oregano

 

Această plantă aromatică este foarte bună pentru ameliorarea crampelor menstruale şi durerii abdominale. În plus, este foarte bună pentru curăţarea mucusului. Oregano poate fi folosit uşor în dressing-urile pentru salate. Nu uita că trebuie să-l adaugi la final - vei menţine astfel toate proprietăţile şi substanţele nutritive pe care le conţine.

Află ce alte ierburi aromatice sunt bune pentru slăbit pe clickpentrufemei.ro. 

 

Ceaiul de rozmarin te scapă de durerile de cap

10+1 motive că să mănânci pătrunjel verde la fiecare masă

 
 
Loading...