Ingrediente periculoase din ojă

Ultima actualizare:

    Ingrediente periculoase din ojă: ştiai că lacul de unghii poate afecta fertilitateaFoto: Click!
Ingrediente periculoase din ojă: ştiai că lacul de unghii poate afecta fertilitateaFoto: Click!

La începuturi, lacul de unghii era un produs natural care avea la bază ingrediente precum ceara de albine, albuşul de ou, pigmenţi vegetali. În prezent însă, acesta produse conţin numeroase substanţe chimice, multe non-toxice. Iată ce ingrediente periculoase din ojă trebuie să eviţi.

Ingredientele pe care le vei găsi în lacurile de unghii moderne sunt nitroceluloza, un agent care formează un film pe suprafaţa ojei, un solvent ce constituie partea volatilă a ojei şi diluenţii, precum acetatul de etil, care scad şi stabilizează vâscozitatea solventului, împiedicând nitroceluloza să se separe. Alte componente ale ojei sunt răşinile şi plastifianţii, pigmenţii şi stabilizatorii de ultraviolete, care previn modificarea nuanţei ojei în contact cu razele UV. Însă există şi ingrediente periculoase din ojă pe care trebuie să le eviţi.

Ingrediente periculoase din ojă: formaldehida dă alergii, DBP-ul este toxic pentru sarcină

Anumite ingrediente periculoase din ojă afectează structura naturală a unghiei, de la schimbarea nuanţei naturale de alb într-o culoare gălbuie-oranj-maronie, până la creşterea predispoziţiei spre exfoliere şi rupere, conform eva.ro. 

Unele ingrediente periculoase din ojă îţi pot afecta însă sănătatea în general. Toluenul şi formaldehida, substanţe care se regăsesc adesea în compoziţia acestor produse, pot produce reacţii alergice tegumentare. Această reacţie produce la locul de contact leziuni roz-roşii (eritematoase), cu mici băşicuţe, care produc mâncărime, potrivit gândul.info. 

În plus, oja poate conşine dibutil ftalat (DBP). DBP este absorbit în piele şi sporeşte proprietăţile altor substanţe provocând astfel mutanţii genetice. Potrivit normelor Uniunii Europene, DBP a fost clasificat drept disruptor endocrin, interferează cu hormonii şi este considerat toxic pentru sarcină, întrucât poate dăuna fătului şi afectează fertilitatea, potrvit feminis.ro.

Ingrediente periculoase din ojă: cum protejezi unghiile de efectele ojei

Chiar dacă ai reuşit să eviţi aceste ingredinete periculoase din ojă, ea îţi poate afecta totuşi unghiile. Dacă nu îţi doreşti unghii îngălbenite şi casante, este foarte important să le pregăteşti de aplicarea ojei corespunzător. Primul pas de care trebuie să ţii cont este aplicarea unui strat de lac de protecţie pentru unghii, care formează un film subtire între oja pigmentată şi unghie, deci previne modificarea nuanţei acesteia.Efectul de exfoliere este redus atât prin folosirea lacului protector, cât şi prin tăierea regulată a unghiilor şi pilirea lor în mod corect (într-un singur sens), potrivit eva.ro.

La fel de important este să faci pauze între aplicări, de cel puţin o săptămână, astfel încât unghiile tale să de bucure de un răgaz în care să respire şi să nu fie afectate de acele ingredinte periculoase din ojă.Dacă unghiile tale au ajuns deja să sufere din pricina influenţei negative a ojei folosite constant, poţi să foloseşti zeama de lămâie aplicată direct pe unghie, pentru un tratament homemade de albire

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
zodii pixabay jpg
1 par alb remedii jpg jpeg
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
horoscop jpeg
1 zodii bani jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net