Fiind neprocesată și neprăjită, cafeaua verde conține cantități mari de antioxidanți naturali. Masca de față cu cafea verde are beneficii multiple asupra tenului, iar antioxidanții îi oferă un efect tonic. Click! îți arată care sunt efectele pe care le are cafeaua verde asupra pielii de pe față.


Spre deosebire de cafeaua normală, în procesul de prelucrare al cafelei verzi nu sunt folosite pesticide, fertilizatori chimici și alte substanțe artificiale, care ar putea conține toxine sau impurități. Datorită acestui lucru, masca de față cu cafea verde este mult mai sănătoasă decât cea cu cafea neagră, însă ambele pot avea efecte efecte benefice asupra tenului.

Masca de față cu cafea verde și miere: Vindecă acneea

Pentru a realiza această mască, se amestecă trei linguri de miere cu o lingură de zaț de cafea verde sau neagră, două linguri de praf de scorțișoară și apă caldă. Masca de față cu cafea verde și miere trebuie lăsată pe față timp de jumătate de oră, și trebuie folosită timp de o lună, o dată pe săptămână. Zațul de cafea va îndepărta acneea și punctele negre, iar mierea cicatrizează, dezinfectează și emoliază pielea.

Masca de față cu cafea verde și ulei de măsline: Tonifică și hidratează

Zațul de cafea verde sau neagră se amestecă cu ulei de măsline și vitamina E uleioasă până se obține o pastă omogenă. Masca de față cu cafea verde și ulei de măsline se aplică o dată pe săptămână prin masaj ușor și are efect tonifiant și hidratant.

Masca de față cu cafea verde și ou: Combate ridurile

Se amestecă într-un bol trei lingurițe de zaț de cafea verde sau neagră cu albușul unui ou până la obținerea unei paste omogene. Aceasta se aplică pe față, evitând zona ochilor, și se lasă să acționeze aproximativ 10 minute, până se usucă albușul de ou. Masca de față cu cafea verde și ou se clătește prin masaj pentru îndepărtarea impurităților și exfoliere. Oul este eficient în combaterea ridurilor și a imperfecțiunilor tenului.

Masca de față cu cafea verde și iaurt: Îndepărtează cearcănele

Se amestecă o linguriță de zaț de cafea verde sau neagră cu o linguriță de iaurt sau brânză de vaci proaspătă, iar la această pastă se adaugă câteva picături de lămâie. Se lasă la frigider pentru aproximativ un sfert de oră, după care se aplică pe conturul ochilor. Masca de față cu cafea verde trebuie lăsată 10 minute să acționeze, iar apoi se îndepărtează cu ajutorul unei dischete. Cafeaua, atât cea verde, cât și cea neagră, are un efect anticearcăn natural, iar această mască revigorantă este ideală dimineața.

 
 
Loading...