Să ai la orice oră din zi şi din noapte buzele roşii, sprâncenele conturate, ochii mai accentuaţi şi mai frumoşi, ca şi când ai fi machiată... ce femeie nu şi-ar dori. Soluţia este machiajul semipermanent, dar are, pe lângă avantaje, şi unele dezavantaje şi riscuri.


Micropigmentarea, sau machiajul semipermanent, este un tatuaj care se face la buze, pleoape şi sprâncene, având atât scop estetic, cât şi de a corecta unele imperfecţiuni (cicatrici, fire de păr lipsă în cazul sprâncenelor etc.).

10-pag-ei-4.-1col-.jpg

Tatuare prin tehnica“powder”

Este recomandat femeilor active, care vor să reducă timpul de machiaj, celor care au sprâncenele rare sau slab conturate, persoanelor ale căror buze nu prezintă o formă bine definită. Sfatul pe care vi-l dă Bianca Mihaela Icalaş, tehnician dermopigmentist, este să mizaţi pe natural. Nimeni nu trebuie să se prindă că aveţi un tatuaj.

„Evitaţi tatuajul negru la sprâncene, formele ascuţite, extrem de arcuite. În afară de faptul că se văd nenatural, înăspresc trăsăturile. În plus, după 4-5 luni de la procedură, negrul capătă nuanţe de albastru-gri. La sprâncene, culorile se aleg în funcţie de tonul pielii şi de nuanţa naturală a firelor de păr: dacă pielea e albă, punem o nuanţă de maro deschis, dacă e o femeie brunetă, cu tenul închis, folosim un maro închis. De asemenea, sunt mai multe tehnici de micropigmentare, care dau un aspect natural: tehnica „powder” (n.r. pudrat), unde sprânceana pare dată cu fard, sau tehnica «fir cu fir», pentru un efect de îndesire”, explică specialista. 

10-pag-ei-2.-2col-.jpg

Bianca Mihaela Icalaş

Forma sprâncenei influenţează enorm trăsăturile feţei. Trebuie să ştii ce ţi se potriveşte şi să-ţi alegi o persoană avizată, cu experienţă în domeniu. Nişte sprâncene realizate greşit îţi vor face viaţa un calvar, îţi schimbă fizionomia. Astfel, înainte de a începe tatuarea, make-up artistul trebuie să-ţi facă o probă de ma-chiaj, în creion. Împreună veţi alege forma, grosimea liniilor, culoarea pigmentului. Cabinetul în care vă faceţi acest tatuaj trebuie să folosească pigment natural, care se elimină progresiv şi nuanţa să nu vireze în altceva, cu timpul. 

Niciodată nuanţa pielii tatuate nu va mai fi la fel

10-pag-ei-5.-1col.jpg

Tatuare fir cu fir, înainte şi după

Aşa cum îi spune şi numele, machiajul semipermanent nu rezistă toată viaţa, ci doar 1-3 ani. Totul depinde de tipul de pigment, de calitatea lui, de cât de adânc în piele e introdus, dar şi de reacţia şi toleranţa fiecăruia la produs. Cu timpul, culorile pălesc, se depigmentează.

Dar forma tatuajului va rămâne pe viaţă. Niciodată acolo pielea nu va mai avea aceeaşi nuanţă ca înainte. Prin urmare, odată tatuată zona, va fi nevoie ca o dată la 1-2-3 ani să faceţi o şedinţă de întreţinere, pentru împrospătarea culorii. Este valabil şi la buze. Aici, paleta de culori este mai largă, de la nuanţe naturale de roz, piersică, până la corai sau roşu aprins. „După tatuare, buzele se vindecă în 14 zile, iar culoarea durează  2-3 ani. După ce se duce, buzele rămân albe, depigmentate, şi se vede diferenţa dintre interiorul buzei şi conturul ei. Dacă ţi-ai făcut tatuaj, trebuie mereu să revii la întreţinere”, atrage atenţia Bianca Mihaela Icalaş.

Cum scoţi un tatuaj prost făcut

10-pag-ei-6.-1col-.jpg

Tatuaj buze, înainte şi după

O micropigmentare prost făcută poate să te coste scump, şi nu neapărat din punct de vedere financiar. Foarte greu mai poţi scăpa de un tatuaj făcut pe faţă. „Pentru îndepărtarea lui, e nevoie de mai multe şedinţe de extragere a pigmentului din piele. Tehnicile sunt diferite, de la ace, până la lasere şi soluţii. Trebuie lăsat să treacă o lună între şedinţe şi apoi repetat”, mai spune tehnicianul dermopigmentist. Numărul de şedinţe necesar variază în funcţie de cât de adânc a fost introdus tuşul sub piele, ce fel de cerneală a fost utilizată etc. Şi aici e nevoie să-ţi alegi foarte bine cabinetul şi specialistul care îţi scoate tatuajele. În urma lor pot rămâne cicatrici urâte, de genul unor pete roşii, depigmentări, sau cruste ieşite în relief.

 
 
Loading...