Ca în cele mai multe cazuri – fiindcă lucrurile nu sunt niciodată albe sau negre, ci mai degrabă în nuanţe de gri – nici la această întrebare nu se poate răspunde cu „da“ sau „nu“, ci mai degrabă cu „depinde“!

 

Depinde de o seamă de factori care pot interveni în viaţa voastră de cuplu. Important este să ştii cum stai cu dragostea. Îţi mai iubeşti partenerul? Dacă nu mai simți ce trebuie pentru el, este absolut normal să-l respingi în dormitor. Cu ceva ani în urmă, într-o revistă pe care pe-atunci nu o puteam citi decât în versiunea engleză, am dat peste un articol care mi-a limpezit mintea în această privinţă. Povestea despre minunile pe care le poate face sexul când este însoţit de sentimentul de iubire. De la pielea care străluceşte de viaţă, până la încrederea cu care deschidem uşa a doua zi dimineaţa, toate vin ca o consecinţă firească a unei nopţi petrecute în braţele iubitului. Se dădeau, în articol, o seamă de explicaţii aproape ştiinţifice de ce se petrec aşa lucrurile. Cum era firesc, mi-a rămas în minte cuvântul care făcea diferenţa:  involvement sau, în limba română, implicare…

5 motive care sting pasiunea

Dacă simţi că dorinţa aproape a dispărut şi, deşi ţi-e drag de partenerul tău, libidoul este sub zero, trebuie văzut ce anume „atacă“ plăcerea. Este normal să n-ai tot timpul chef, dar dacă îţi refuzi partenerul frecvent, poate fi necesar să arunci o privire pe cele ce urmează.

Eşti  stresată

Fie că te copleşesc şi te storc de energie sarcinile de la serviciu sau cele de acasă – sau toate la un loc – devine aproape imposibil să-ţi comuţi brusc mentalul pe sex. Dacă eşti prea agitată, nu te poți relaxa. Studiile au demonstrat că în timp ce pentru bărbaţi activitatea sexuală reduce stresul, pentru femei nu. Ele mai întâi trebuie să-și rezolve treburile şi de-abia apoi libidoul revine la normal. Există mici trucuri care ajută, cum ar fi un week-end în doi departe de lumea dezlănţuită. Vă va fi bine şi relaţia voastră va prinde din nou aripi.

Află care sunt celelalte motive care scad pofta de sex.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: