În timp ce procesul de îmbătrânire este inevitabil, cu siguranță cele mai multe dintre noi ne dorim să îmbătrânim cu grație. Somnul de calitate, produsele folosite, rutina de îngrijire a pielii și alimentația sunt factorii care provoacă încetinirea sau accelerarea îmbătrânirii. Însă, există câteva obiceiuri zilnice care provoacă deteriorarea pielii, și anume:


Dormi cu faţa în pernă

Ai obiceiul de a dormi pe burtă şi cu faţa în pernă? Ar trebui să renunţi la el. Dormitul cu faţa în pernă provoacă umflarea feţei şi a ochilor – sunt cauzate de gravitaţia tragerii lichidului în faţă. acesta este motivul pentru care colagenul îşi pierde din putere şi pielea se lasă şi pare că ai faţa îmbătrânită. Pentru a evita efecte gravitaţiei, ar trebui să dormi pe spate.

Nu te demachiezi

După o zi lungă şi obositoare nu ai chef şi nici energie necesară pentru  a te demachia. Acest lucru se poate întâmpla des şi alegi să adormi fără să te demachiezi. Acest obicei nu este sănătos, deoarece toate produsele conţin substanţe chimice care afectează tegumentul. În plus, calitatea diferă de la produs la produs, iar efectele sunt diferite. Îmbătrânirea prematură a pielii este una dintre ele. Alege să te demachiezi seară de seară şi să aplici apoi pe faţă o cremă sau o loţiune hidratantă.

Descoperă ce alte obiceiuri banale te îmbătrânesc peste noapte pe clickpentrufemei.ro. 

 

Mască cu colagen marin

Acizii graşi Omega 3 previn îmbătrânirea celulară

 
 
Loading...