Iubim rochiile şi nu putem spune niciodată că avem destule. Din garderoba noastră nu ar trebui să lipsească modelele cu paiete, franjuri, decolteu, spatele gol, înflorate sau simple. Şi totuşi, de ce anume trebuie să ţinem cont atunci când ne alegem o rochiţă? Avem pentru tine 3 reguli de aur.


Materialul

Mătase, dantelă, bumbac organic, satin, catifea sau tafta? Nu e cazul de mătase naturală sau alt material scump, dacă bugetul nu-ţi permite. Poţi alege o rochie drăguţă, dintr-un material bun. Ideal ar fi să alegi materiale fluide, uşoare, care se adaptează formelor corpului.

42489355_l.jpg

rochii seara zi modele frumoase
Dacă eşti posesoarea unor picioare lungi şi subţiri optează pentru rochiţe scurte şi sexy

Forma corpului

În formă de măr (tinzi să ai greutate în zona taliei). Poartă rochii cu decolteu adâncit, care să atragă atenţia de la mijloc, sau rochii “maxi”, care îţi vor veni la fel de bine. Evită rochiile fără bretele şi depte. Nu purta curele sau rochii cu detalii pe talie. Nici materialele care se mulează nu se potrivesc corpului tău.

În formă de pară (zona şoldurilor şi a posteriorului e mai proeminentă). Caută rochii care să-ţi ofere volum în partea de sus şi să îţi ascundă puţin şoldurile. O rochie în formă de A îţi va veni de minune, mai ales dacă are un decolteu adânc (click aici pentru modele), ce îţi va pune în evidenţă bustul. Evită rochiile strâmte, mulate ori pe acelea care măresc volumul posteriorului cu tot felul de volanaşe.

În formă de căpşună (corpul mai lat în partea de sus şi mai subţire în jos). Alege rochiţe (click aici pentru mai multe modele) care să îţi pună în evidenţă silueta şi să fie mai largi în partea de jos. Nu-ţi cumpăra rochii fără umeri, mulate pe corp.

În formă de clepsidră (bustul şi şoldurile mai proeminente, iar talia subţire). Poartă rochii “parte peste parte”, care accentueaza mijlocul şi optează pentru centuri si curele. Evită hainele largi.

Formă uşor dreptunghiulară (corpul drept, fără prea multe forme). Poartă rochii cu imprimeuri vesele, cu volum, cu volanaşe şi evită rochiile foarte drepte.

Preţul. Îţi dăm 6 modele sub 100 de lei

De multe ori, rochiile scumpe sunt de o calitate îndoielnică, aşa că gândeşte-te bine înainte să cumperi ceva. Vezi din ce material e făcută rochia şi apoi dacă raportul calitate-preţ este unul favorabil sau nu. Noi am căutat pentru tine câteva rochii de zi, dar şi de seară, la preţuri sub 100 de lei.

78_mycloset.jpg

rochii seara zi modele frumoase
Rochie 78 de lei - mycloset.ro

 

7990_lei_kurtmann.jpg

rochii seara zi modele frumoase
Rochie 79,9 lei - kurtmann.ro

86_lei_mycloset.ro_.jpg

rochii seara zi modele frumoase
Rochie 86 de lei - mycloset.ro

99_9_kurtman.jpg

rochii seara zi modele frumoase
Rochie 99,9 lei - kurtmann.ro

99_9_zonia.ra_.jpg

rochii seara zi modele frumoase
Rochie 99,9 lei - zonia.ro

 

 

 

 

 

 

 

Loading...