Eşti nemulţumită de corpul tău? Aproape orice se poate „rezolva" cu ajutorul operaţiilor estetice. Medicul estetician Călin Doboş, de la clinica „Focus", specialistul care a operat-o şi pe câştigătoarea concursului nostru „de silicoane", ne-a dezvăluit ce e „la modă" vara asta.


Click!: Ce operaţii estetice sunt foarte solicitate vara?

Dr. Călin Doboş: Nu există neapărat un trend, însă putem spune că vara creşte numărul implanturilor de gambă. Femeile care optează pentru astfel de intervenţii au în jur de 25-30 de ani şi au de cele mai multe ori complexe din cauza picioarelor strâmbe.

Mai sunt cereri pentru implanturi de fese şi lipoaspiraţie. Preţul unor astfel de intervenţii începe de la 2.000 de euro.

Cum de nu există dureri după o operaţie de implant?

Nu toate operaţiile sunt fără dureri. În România încă se foloseşte cauterul pentru a cauteriza vasele de sânge şi pentru a împiedica sângerarea. Temperatura unui astfel de aparat ­ajunge până la 300 de grade.

Acesta arde practic ţesutul pe o rază de 1 mm. Astfel se formează un edem de unde rezultă dureri foarte mari post operatorii. Eu folosesc un aparat de ultimă generaţie cu radioplasmă.

Utilizarea lui este, de fapt, secretul recuperării foarte rapide a pacientei după operaţie, în circa 12 - 24 de ore, şi fără dureri. Acest aparat coagulează sângele şi nu arde ţesutul.

Ce trebuie să facă o femeie după implantul mamar?

Să poarte bustieră 3-4 săptămâni şi apoi sutiene fără burete şi sârmă pentru stabilizarea sânilor, încă 3-4 luni. După această perioadă, sânii se aşază, coboară şi încep să prindă forma lor naturală. Rezultatul final se poate vedea după aproximativ 10 luni.

Isabelle câştigătoarea concursului nostru:«Sânii mei sunt acum perfecţi»

Valoarea "pachetului" câştigat de Isabelle, în care au fost incluse unele dintre cele mai bune implanturi de pe piaţă, Mentor, consultaţiile de specialitate înainte şi după operaţie şi intervenţia în sine, valorează 3.500 €.


„Atât operaţia, cât şi recuperarea au decurs normal, fără vreo complicaţie. Nici nu poate fi vorba de o recuperare propriu-zisă, pentru că nu sunt dureri, iar pacienta pleacă acasă pe picioarele ei, în prima seară după operaţie", ne-a spus dr. Doboş. „Sunt foarte fericită! Sânii mei sunt perfecţi", ne-a spus norocoasa câştigătoare.


 
 
Loading...
Citeste tot despre: