Postul negru înseamnă abţinerea de la mâncare şi de la băutură, fiind o curăţare a trupului şi a sufletului. Este o zi de căinţă,în care trebuie să nu te laşi atins de supărări şi să renunţi la patimi precum invidia şi lăcomia,considerate adevărate boli ale sufletului. Postul negru trebuie ţinut cu milostenie,ceea ce înseamnă că trebuie să dai de pomană în ziua respectivă.


Postul negru. Ce este, cum se ţine şi la ce ajută

Abţinerea nu se face doar de la mâncare şi băutură,ci şi de la orice păcat şi răutate. Este o zi în care trebuie să dai dovadă de bunătate şi smerenie,  să nu te superi,să nu te cerţi şi să nu jigneşti pe nimeni. Trebuie să te ţii departe de orice ispită,altfel degeaba mai posteşti,potrivit învăţăturilor duhovnicului Ilarion Argatu (1913-1999).

În postul negru n-ai voie să dormi în timpul zilei

Părintele Argatu spunea,în lucrările sale,că în postul negru nu trebuie să dormi pe timpul zilei, pentru că îl vei bucura pe Satana,care va crede că ai vrut să treci mai uşor peste această zi,ca să nu mai simţi osteneala şi greutatea ei.

În cazul în care îţi simţi organismul slăbit,poţi să iei o bucată de anafură şi să bei puţină apă sfinţită. Dacă o persoană nu poate să ţină postul negru timp de 24 de ore,se poate opri la ora 15.00,18.00 sau 21.00,potrivit învăţăturilor Sfântului Părinte Ilarion Argatu.

Află pe clickpentrufemei.ro de ce NU e bine să spui că postești!

Ce să pui în apă când fierbi ouăle ca să se decojească uşor

Reţeta lui chef Sorin Bontea pentru o friptură fragedă de miel. Se topeşte în gură!

Loading...