Reguli de îngrijire a părului creţ

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Părul creţ este rebel, cu personalitate şi mai greu de îngrijit decât ar părea la prima vedere. Are particularităţi şi nevoi speciale, de la produsele de îngrijire folosite, până la forma tunsorii şi modul în care e uscat după spălare. Dacă vrei bucle definite şi coafură care să atragă toate privirile, pune în aplicare câteva dintre trucurile haristilistului Cati Matei, ea însăşi o creaţă veritabilă.

„Părul creţ este mai aspru şi mai uscat decât cel drept. De altfel, cu cât este mai creţ, cu atât e mai uscat şi are nevoie de mai multă hidratare pentru păstrarea elasticităţii buclelor. În caz contrar, se rupe uşor, se electrizează. Totuşi, nu exageraţi cu hidratarea pentru că dacă părul devine prea moale, buclele se desfac , devenind ca o lâniţă”, explică hairstilistul. Iată ce e de făcut.

Spălarea

Ideal e să te speli pe cap o dată la trei zile, folosind un şampon pentru volum, care să nu conţină sulfat de sodiu. Şamponează de două ori, aplică pe lungimi o mască hidratantă sau de regenerare, apoi un balsam pentru descurcare. Descurci părul la duş, cu degetele, începând de la vârfuri, luând fiecare buclă în parte. După care clăteşti balsamul şi te înfăşori cu un prosop, pentru câteva minute.

simeon stalpnicul png

Uscarea

Nu îţi freca părul cu prosopul deoarece orice fricţiune agresează părul, iar firele vor fi zburlite, electrizate. Aplică un produs de styling pe părul încă umed - fie un ulei special pentru elasticitatea cârlionţilor, fie o spumă pentru volum, cu fixare medie. „Pe fiecare produs e menţionat un număr de la 1 la 5, care reprezintă gradul de fixare. Recomand 3-ul, care nu întăreşte părul aşa tare şi-i menţine elasticitatea”, spune Cati Matei, hairstilist Londra 17. Ea îţi recomandă să te usuci cu capul în jos, folosind un uscător cu difuzor, la volum minim şi temperatură medie. „Începi să usuci mai întâi rădăcina, punând difuzorul pe scalp şi rotind uşor, astfel încât să ridici rădăcina. Te ajuţi şi cu degetele. Apoi începi să usuci lungimile, de jos în sus, pentru a forma buclele”, adaugă specialistul.

simeon stalpnicul png

Nu te pieptăna!

Dacă unele femei cu părul drept nu concep să iasă din casă nepieptănate, cele cu părul creţ sunt singurele care îşi permit acest „lux”. Ba chiar pieptenele este singurul obiect interzis din baia creţelor. „El întinde părul, îl «explodează» şi strică buclele. Părul creţ se descurcă doar cu degetele, la spălare, şi atât. A doua zi, dacă vrei să-l mai aranjezi puţin înainte de a pleca din casă, umezeşte-l puţin cu mâna udă, de la rădăcină pe lungimi, şi reia procesul de uscare, cu feon cu difuzor, capul în jos, ridicarea rădăcinii...”.

simeon stalpnicul png

Atenţie la tunsoare

Este foarte importantă. O tunsoare potrivită te scapă de multe probleme şi îţi uşurează total procesul de coafare. „Recomand tehnica layers, prin care ridici părul şi îl tai de la scurt la lung, astfel încât să fie cumva în scări fine, mai scurt sus, pentru volum. În felul acesta, nu se va înfoia doar la bază, iar buclele vor cădea frumos şi îţi vor încadra mai bine faţa”, spune Cati. 

simeon stalpnicul png

Trei măşti bune pentru cârlionţi

O dată pe săptămână, prepară-ţi în casă o mască hidratantă, din ingrediente naturale.

O reţetă simplă ar fi din două linguri de miere şi câteva linguri de ulei de măsline (în funcţie de lungimea părului). Se aplică după spălarea cu şampon şi balsam, când părul e încă umed. Se lasă să acţioneze circa 15 minute, apoi clăteşti.

O altă mască se poate prepara din mai multe tipuri de ulei (de cocos, măsline, richin, argan). Şi aceasta se aplică pe lungimi şi se lasă să acţioneze cât mai mult timp posibil.

Îţi mai poţi prepara o mască hidratantă din ulei de cocos, zeamă de lămâie şi avocado bine copt. Se formează o pastă care se întinde pe părul uscat şi se lasă să acţioneze 20-30 de minute.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Drob de miel FOTO Cumvaplace.ro
zodii relaxate jpg
horoscop singuratic pexels jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
horoscop shutterstock jpg
Horoscop primavara FOTO Shutterstock jpg
horoscop casatorie jpeg
horoscop webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net