Orice femeie îşi doreşte să aibă un ten neted şi curat până la adânci bătrâneţe. Din păcate, un duşman de temut al femeilor de orice vârstă sunt ridurile.


Puţine persoane ştiu că multe dintre ingredientele folosite frecvent în bucătărie se dovedesc eficiente şi pentru prepararea unor produse cosmetice. Cu ajutorul acestor remedii, multă vreme pielea se menţine netedă şi sănătoasă.

De obicei, ridurile se formează când scade elasticitatea pielii, odată cu înaintarea în vârstă. Însă în cosmetică se vorbeşte şi despre ridarea prematură a pielii, care poate fi provocată de o serie de factori, printre care: expunerea prelungită a tegumentului la razele ultraviolete ale luminii solare, stresul, durerile de cap şi alimentaţia necorespunzătoare.

Primele riduri, numite „laba gâştei", provin ca urmare a contracţiei repetate a musculaturii faciale. Supărătoare sunt şi ridurile de „expresie", care apar între sprâncene, şi cele care brăzdează fruntea, sub forma unor linii.

Mai mult, pungile de sub ochi se formează în urma congestiei zonei de sub pleoapa inferioară, iar acolo intervin şi probleme ale circulaţiei limfatice, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, autorul volumului „Tratamente naturiste în cosmetică".

Pentru combaterea ridurilor de orice natură, fitoterapeutul Eugen Giurgiu recomandă cititoarelor şi vizitatoarelor site-lui Click.ro câteva remedii, simple şi foarte eficiente.

Loţiune contra zbârciturilor

Zbârciturile se tratează cu o fiertură de arpacaş. Fierbeţi 180 g arpacaş într-un litru de apă, până când boabele se moaie. Apoi, strecuraţi lichidul printr-o pânză subţire şi adăugaţi 60 de picături de tinctură de benzoe (se găseşte în farmacii). Cu acest lichid ştergeţi zona ridată a feţei, dimineaţa şi seara.

Pentru pungile formate sub ochi

În cazul pleoapelor superioare umflate şi a pungilor de sub ochi este benefică o infuzie preparată din ceai verde sau negru (două pliculeţe) şi 250 ml apă clocotită. Ceaiul se lasă la infuzat timp de 15 minute, dar se aplică pe zona afectată când infuzia s-a răcit până la temperatura corpului. Tratamentul se poate repeta de mai multe ori pe zi.

Luminiţa nopţii şterge ridurile

Planta Luminiţa nopţii vine de hac ridurilor. Se foloseşte sub formă de capsule gelatinoase de 500 mg. Acest remediu este eficient şi în cazul unghiilor casante. Se administrează câte 3 capsule pe zi, după mesele principale, cu un pahar de apă.

Zilnic, cremă de gălbenele şi nalbă

Zona ridată se unge zilnic cu cremă de gălbenele şi nalbă, respectând indicaţiile producătorului.

 
 
Loading...