Crampe, stări de nervozitate şi poftă de dulciuri? Nu totul trebuie să se rezume la asta! Iată câteva sfaturi pentru acele zile mai dificile ale lunii.


Bucură-te de o baie relaxantă

Pune un CD preferat şi pregăteşte-ţi o baie cu uleiuri esenţiale sau una cu bule. Lavanda, de exemplu, este considerată a fibenefică în atenuarea simptomelor. Adaugă cam 10 picături la o baie caldă şi relaxează-te timp de 15 minute.

Vitamine şi suplimente

Uleiul de ciuboţica-cucului şi vitamina B6 au fost dintotdeauna folosite de femei pentru ameliorarea simptomelor menstruale. Se găsesc tot felul de suplimente şi calmante speciale, deci trebuie în primul să dai o fugă până la farmacie şi să te consulţi cu o farmacistă. Aceasta îţi poate recomanda ceva strict pentru genul tău de problemă (balonare, retenţie de lichide, dureri abdominale, erupţii cutanate sau chiar schimbări ale stării de spirit).

Uită-te la un film

Dacă nu poţi ieşi afară din cauza disconfortului, răsfaţă-te pe canapeaua ta din sufragerie.Poţi folosi o sticlă cu apă fierbinte sau o pernă electrică, pentru burtă sau partea lombară a spatelui. Căldura ajută mult la diminuarea durerii. Acum te poţi relaxa cu filmul tău preferat!

VEZI AICI ALTE REMEDII

 
 
Loading...