Aproape jumătate dintre populaţia adultă are monturi, femeile fiind cele mai afectate. Monturile pot fi moştenite sau apar din cauza încăţămintei nepotrivite. Nu doar că sunt inestetice şi dureroase, ci afectează şi calitatea vieţii. Iată câteva remedii pe care le poţi încerca. Nu te costă nimic.


Monturile sau Hallux Valgus reprezinta o diformitate a degetului mare al piciorului numit haluce care apare prin devierea vârfului halucelui spre celelalte degete însoţit de devierea mediala a metatarsului catre interiorul piciorului formând o proeminenta dureroasa si inestetica.

Aceasta diformitate se agravează in timp, unghiul metatarso-falangian si intermetatarisan devine mai mare si piciorul se deformeaza. Un unghi metatarsian normal este mai mic de 9 grade si cel metatarso-falangian mai mic de 15 grade.

Iată câteva remedii pentru monturi. Atenţie! Ar fi bine să consultaţi un medic înainte să le încercaţi. 

1. Mergi desculţ

Mergi desculţ de câte ori ai ocazia. Mersul fără încălţăminte îţi întăreşte muşchii picioarelor. Totodată, picioarele se vor relaxa. Dacă ţi se pare dureros, stai măcar în casă desculţ, pe un covor.

Citește continuarea articolului, aici!

Citește și: 

Edith Gonzalez, pe micile ecrane de la 4 ani! Povestea emoţionantă a îndrăgitei actriţe

Cântăreaţa Nico, la spital din cauza ”dietei ucigaşe”: ”Am avut un şoc foarte, foarte nasol!”

 
 
Loading...