În alte țări, cum ar fi India, oamenii profită de substanțele nutritive pe care le conține coaja de banană de zeci de ani, nu le aruncă. Bineînțeles, coaja este puțin amară și groasă, ceea ce înseamnă că nu poate fi mâncată. În schimb, ei o folosesc sub formă de ceai. Iată de ce este foarte sănătos ceaiul din coajă de banană și ce afecțiuni poți preveni prin consumul lui.


Scade colesterolul şi previne afecţiunile cardiovasculare

Datorită cantităţii mari de fibre insolubile şi solubile, coaja de banană are efecte pozitive asupra nivelului ridicat de colesterol. De fapt, cantitatea de fibre este mai mare în coajă decât în fruct, dar ambele sunt sursă importantă de potasiu, ceea ce ajută la echilibrarea fluidelor şi a electroliţilor în organism, reglând bătăile inimii. În plus, prin menţinerea colesterolului sub control este redus riscul de afecţiuni cardiovasculare. 

Previne cancerul

Coaja de banană conţine compuşi anticancerigeni puternici, precum şi proprietăţi citoprotectoare şi antimutagene, care pot ajuta la scăderea riscului de apariţie a cancerului. Coaja mai este şi sursă importantă de fitochimicale, cum sunt polifenolii şi carotenoizii, care sunt cunoscuţi ca antioxidanţii care luptă împotriva cancerului.

Descoperă alte beneficii ale ceaiului din coajă de banană pe clickpentrufemei.ro. 

 

Ceaiul care te ajută să slăbeşti

Ceaiurile «topesc» kilogramele

 
 
Loading...