Crezi că este bine pentru sănătate dacă stai picior peste picior? Unii cercetători spun că pot apărea probleme de sănătate, lucru care este doar un mit, deși alții spun că nu este. Acest articol o să explice ce este adevărat și ce se pretinde a fi un mit, care te poate induce în eroare.


În ceea ce privește sănătatea, cele care sunt afectate includ sistemul cardiovascular, nervii periferici și postura.

Sistemul cardiovascular

Simți că leșini? Ei bine, există oameni care de fapt au o stare de leșin, lucru care se întâmplă frecvent și care se numește sincopă. Aceasta este o pierdere temporară a cunoștinței și postura, descris fiind ca un leșin. Este, de obicei, legată de circulația temporară insuficientă a sângelui la creier. De cele mai multe ori se produce atunci când presiunea arterială este prea mică, iar inima nu pompează o alimentare normală de oxigen la creier.

Știai că dacă stai în picioare ajută la gestionarea sincopei la pacienții care suferă de această afecțiune? Un studiu realizat în 2004 spune că poți trata sincopa fără medicamente și ghici ce, atunci când treci un picior peste celălalt sau când te așezi și încordezi mușchii, este considerată o metodă acceptabilă de control a presiunii arteriale care duce la leșin, deoarece această postură ridică presiunea sângelui.

Atunci când stai picior peste picior, crește tensiunea arterială, precum și cea de relaxare, crescând tensiunea arterială sistolică între 3 % și 7 % pe baza faptului dacă persoana are o tensiune normală, este hipertensiv sau diabetic, potrivit cercetătorilor. Aceștia spun că nu este rău pentru sănătatea ta dacă stai picior peste picior.

Află pe clickpentrufemei.ro ce se întâmplă dacă stai prea des picior peste picior. 

 
 
Loading...