Luna februarie e considerată „luna iubirii”, deoarece majoritatea îndrăgostiţilor îşi face surprize de Valentine’s Day, sărbătoare cunoscută la noi drept Ziua Îndrăgostiţilor. Cu această ocazie, o echipă de matematicieni americani susţine că a găsit formula iubirii.


Ecuaţia prezice cât de mult va ţine dragostea şi are la bază câteva ingrediente-cheie pentru o relaţie de succes şi de lungă durată. Potrivit specialiştilor, principalii factori sunt numărul de mesaje adresate iubitului şi gradul de atractivitate dintre parteneri, mai ales când aceştia aşteaptă surprize de Valentine’s Day.

Formula a fost elaborată în urma unui sondaj realizat pe site-ul de matrimoniale OKCupid, de Valentine's Day. Doctorul Hannah Fry a dezvăluit că a găsit formula iubirii care permite evaluarea dragostei, cu care doi parteneri pot verifica dacă relaţia lor merită să continue sau dacă e sortită eşecului.

Ei au luat în calcul şase factori, şi anume A (gradul de Atracţie), C (Charisma), I (Încrederea), I (Intimitatea), F (Feromonii - hormonii dragostei) şi S (imaginea despre Sine), primii patru fiind notati de la 1 la 10, S - de la 1 la 5, iar F are valoarea fixă de 8. Astfel, Formula Dragostei este D = (0,5(A+C+F) + 0,3 (I+I)) / (2(5 - S)+2).

Dacă rezultatul e între 8 şi 10, partenerii au şansa unei iubiri înflăcărate, între 5 şi 6 e vorba de un sentiment călduţ, între 4 şi 5 partenerii sunt mai degrabă indiferenţi unul faţă de altul, sub 4 - dragostea trebuie căutată în altă parte. În cel din urmă rezultat, este bine ca după ce ţi-ai calculat iubirea, să nu te mai aştepţi la surprize de Valentine’s Day.

Idei de surprize de Valentine’s Day în funcţie de stadiul relaţiei

Mai sunt trei zile până la Ziua Îndrăgostiţilor, iar goana după cadouri a început demult. Specialiştii de la bostinno.streetwise.co au realizat o listă cu cele mai tari idei de surprize de Valentine’s Day.

Între 1 şi 3 săptămâni

Pentru el: un simplu gest de dragoste este mai mult decât suficient. Poţi să-i dăruieşti iubitului o sticlă din băutura preferată sau un six-pack de bere.

Pentru ea: un bilet la cinema sau o cutie cu bomboane de ciocolată. Pentru romantici, e bine să îi aduc un trandafir şi eventual o sticlă de vin.

Între 1 şi 6 luni

Pentru el: o cină în oraş sau, de ce nu?, o masă gătită chiar de tine.

Pentru ea: biletel la un concert sau la un spectacol de stand-up comedy. Nu uita de buchetul de flori de Valentine's Day!

idei_surprize_valentines_day.jpg

surprize de valentines day
Peste 200 de milioane de trandafiri şi cele circa 26 de tone de ciocolată împărţiţi între iubiţi
foto: 123RF

Între 6 şi 12 luni

Pentru el: bilete la un meci de fotbal, dacă e microbist, sauu la concertul formaţiei preferate. E recomandat să-i oferi şi nişte accesorii precum fular sau mănuşi.

Pentru ea: oferă-i iubitei un abonament de o zi la spa. Sau, dacă eşti foarte creativ, transformă-ţi casa într-un spa de Valentine's Day.

Peste 1 an

Pentru el: este indicat să-i dăruieşti o pereche de ghete, un gadget pe care şi l-a dorit de foarte mult timp. Cu toate acestea, la acest nivel al relaţiei, opţiunile sunt nelimitate.

Pentru ea: şi în acest caz, opţiunile sunt diverse. O trusă de make-up, un voucher de cumpărături sau o rochie de seară de la un magazin pretenţios.

Tradiţii de Ziua Îndrăgostiţilor - Valentine's Day

1. În Roma antică, cel puțin trei martiri cu numele de Valentin au marcat începutul creștinismului, toți trei fiind recunoscuți ca sfinți. La sfârșitul secolului al V-lea, papa Gelasius I a fixat data sărbătoririi lor pe 14 februarie, însă a trecut multă vreme înainte ca această zi să devină Ziua Îndrăgostiților - Valentine's Day.

2. În Evul Mediu timpuriu, Sfântul Valentin era mai degrabă sărbătoarea burlacilor decât cea a perechilor. Era însă prezentă în societate noțiunea de fecunditate, moștenire a Antichității. Tinerele de măritat se ascundeau în apropierea satelor în care locuiau, așteptând să fie găsite de tineri, iar perechile formate astfel urmau să se căsătorească în cursul anului.

3. În Austria, perechile defilează pe străzi de Valentine's Day.

4. În Italia se oferă bomboane de ciocolată învelite în bilețele cu câteva cuvinte de iubire („Baci Perugini”)

5. În Statele Unite, ziua de 14 februarie este o ocazie de a aminti prietenilor, printr-o felicitare sau un mic cadou, că sunt iubiți.

6. În Japonia, femeile oferă de Valentine's Day bomboane sau batoane de ciocolată atât iubiților, cât și colegilor de sex masculin de la serviciu. Nu și invers!

 

 

Loading...